ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΑ Ή ΣΕ «ΥΠΝΩΣΗ»; ΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι σχετικά με τη λειτουργία του δ.σ. της ΕΛΜΕ

Για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία ξεκίνησαν με πολλά προβλήματα συνεχίζοντας στην ίδια μνημονιακή ρότα. Τμήματα εξαφανίζονται, βιβλία ειδικοτήτων λείπουν από τα σχολεία, ακόμη μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων γίνεται λάστιχο πηγαίνοντας σε τρία ή και τέσσερα σχολεία, οι μαθητές βιώνουν τον ίδιο Γολγοθά,

παρ’ όλες τις «μεταρρυθμίσεις». Η πολιτική των μηδενικών διορισμών, τα χιλιάδες κενά, η χρόνια υποχρηματοδότηση και η ευθυγράμμιση των κυβερνήσεων με τις αντιλαϊκής επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ φέρνει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε αδιέξοδο και καταρρίπτει τη πλασματική εικόνα της κυβέρνησης, ότι όλα πάνε καλά.

Κι ενώ με βάση αυτή  την εικόνα θα περίμενε κανείς το σωματείο, αλλά και η Ομοσπονδία να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μόνο αυτό δεν συμβαίνει.  Στην ΕΛΜΕ μας συγκεκριμένα, με ευθύνη της ΔΑΚΕ και με δικαιολογία τη στάση του Υπουργείου στο θέμα των αποσπάσεων δεν λειτουργεί το σωματείο εδώ και δύο εβδομάδες. Ως παράταξη ήμασταν οι μόνοι που ανοιχτά καταγγείλαμε το Υπουργείο, ότι φαλκιδεύει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στηρίξαμε κάθε κινητοποίηση για να αυξηθεί ο αριθμός συνολικά των αποσπάσεων και να σεβαστεί το Υπουργείο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι των εργαζομένων.

Όμως από την αρχή επισημάναμε στο Δ.Σ ότι θα ήταν μέγα λάθος και στην ουσία στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής οποιαδήποτε προσπάθεια μη λειτουργίας του Συμβουλίου.  Καλέσαμε τη ΔΑΚΕ να μην προχωρήσει στην εγκατάλειψη του σωματείου, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθά ούτε τα εκλεγμένα μέλη, αλλά πολύ περισσότερο τον κλάδο. Επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας και στο θέμα των αποσπάσεων αλλά και με την υπόθεση των ΕΠΑΛ, όπου ανενόχλητη η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο τμημάτων αλλά και ολόκληρων Τομέων.

Τη ίδια στιγμή η παράταξη των ΣΥΝΕΚ αφού «δήλωσε» εξαφάνιση όλο το καλοκαίρι  συνέχισε μετά το ίδιο παιχνίδι του « διαφωνώ με τη κυβέρνηση, αλλά δε συμφωνώ με τις διεκδικήσεις»! Τους καλούμε να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το κλάδο με τα ήξεις αφήξεις και να πάρουν καθαρή θέση πάνω στη δύσκολη πραγματικότητα που διανύει το δημόσιο σχολείο.

Ελπίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα αρχίσουν κανονικά και καλούμε τους συναδέλφους να το απαιτήσουν πριν να είναι αργά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ