ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Το paidis.com συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας και δεν θα μεταδίδει ειδήσεις και σχόλια μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.

Την απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και τον Πρόεδρο του Οργανισμού.
Μετά τις συνεχείς και σκόπιμες παλινωδίες της εργοδοτικής πλευράς σε ό,τι αφορά τη θέσπιση χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Οργανισμού των εργαζομένων στην Ενημέρωση, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να προχωρήσει η κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εγκαταλείποντας κάθε δισταγμό. Για να σταματήσουν «να παίζουν κρυφτό οι ιδιοκτησίες των καναλιών», όπως επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Ν. Παππάς.
Με αυτό το στόχο, η ΠΟΕΣΥ στηρίζει την αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις-μέλη της και οι άλλες Ενώσεις του Διασωματειακού, διεκδικώντας:
· Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
· Τη διατήρηση των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
· Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
· Σεβασμό στους κανόνες της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για
? ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
? ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
? ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
? ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην απεργία και τις Ενώσεις να περιφρουρήσουν τους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com