ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το θέμα “της απειλούμενης κατάργησης Τομέων και Ειδικοτήτων σε Επαγγελματικά Λύκεια του Ν. Λάρισας, λόγω των ολιγομελών τμημάτων”, φέρνει στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό “την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ν. Λάρισας, καθώς το κλείσιμο Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, έχει ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες μαθητές να βρίσκονται στον αέρα και να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα μαθήματα, ενώ δημιουργείται και μείζον πρόβλημα με τις μετακινήσεις μαθητών από τα ΕΠΑ.Λ Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων”.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ 12 Περιφερειακών Διευθύνσεων, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, ανάλογη λύση ώστε να εξομαλυνθεί το πρόβλημα και στο Ν. Λάρισας και οι μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Λάρισας από την απειλούμενη κατάργηση Τομέων και Ειδικοτήτων σε Επαγγελματικά Λύκεια, λόγω των ολιγομελών τμημάτων, καθώς εκκρεμεί απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, απειλείται η λειτουργία 11 τομέων και ειδικοτήτων σε Επαγγελματικά Λύκεια, ήτοι:

1ο  ΕΠΑΛ Λάρισας 

Τομέας οικονομίας Β΄ τάξη

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών Γ΄ τάξη

7ο  ΕΠΑΛ Λάρισας 

Τομέας  Εφαρμοσμένων Τεχνών

ΕΠΑΛ  Ελασσόνας

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών Γ΄ τάξη

Κομμωτικής Τέχνης  Γ’ Τάξη

ΕΠΑΛ Τυρνάβου,

Τομέας Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας

ΕΠΑΛ Φαρσάλων,

Τεχνικός Οχημάτων  στη  Γ΄ Τάξη

6ο  Εσπερινό  ΕΠΑΛ

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

 3ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας 

Δομικών  εφαρμογών

2ο  ΕΠΑΛ Λάρισας

Ναυτιλιακών επαγγελμάτων Β΄ τάξη

 

Αποτέλεσμα, εκατοντάδες μαθητές να βρίσκονται στον αέρα καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μαθήματα.

Επειδή με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  εγκρίθηκε η λειτουργία  ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ  12 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο.

Επειδή από την απειλούμενη κατάργηση τμημάτων δημιουργείται επιπλέον μείζον πρόβλημα μετακινήσεων των μαθητών των ΕΠΑ.Λ  Ελασσόνας, Φαρσάλων και Τυρνάβου.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να εξομαλυνθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και να μην απειληθεί η λειτουργία των ως άνω τομέων και ειδικοτήτων, με τους μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ