ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΚΝΕ

Ανακοίνωση του Τ.Σ. Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μαθητών που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στα σχολεία της Λάρισας. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία μας σε εκρηκτική κατάσταση. Παρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία ξεκινάνε χωρίς προβλήματα, με το πρώτο κουδούνι φάνηκαν

ότι τα εμπόδια στη μόρφωση παραμένουν εδώ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι  η κατάργηση 11 τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού μας, τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα, αναγκάζοντάς μας να μετακινούμαστε, σε κάποιες περιπτώσεις, χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας για να επιλέξουμε την ειδικότητα που επιθυμούμε ή να συνεχίσουμε σε άλλη ειδικότητα, κάτι που αποτελεί απόδειξη ότι το σχολείο προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες της αγοράς. Την ίδια στιγμή παραμένουν τα προβλήματα με τις ελλείψεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, βάζοντάς μας να κάνουμε μάθημα σε τρύπιες οροφές, με απαρχαιωμένα εργαστήρια και εξοπλισμό πολλών δεκαετιών, με ελλείψεις σε βιβλία, ακόμα αναγκάζοντάς μας να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για την μετακίνησή μας.

Διαμορφώνουν ένα σχολείο ακόμα πιο άδικο, ένα σχολείο για λίγους, που δε θα μορφώνει ολόπλευρα και ουσιαστικά, αλλά θα είναι ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο. Με το νέο νομοσχέδιο που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα σκαριά, μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο, κάνει την παπαγαλία νόμο, καθώς όχι μόνο καταργεί τις πανελλήνιες όπως με μεγάλο θράσος υποστηρίζει, αλλά τις διπλασιάζει! (όπως έλεγε για τα μνημόνια και για τον ΕΝΦΙΑ, κάτι που φανερώνει ότι κυβέρνηση παίρνει κάτω από τη βάση στα μαθηματικά της, καθώς ότι έλεγε πως καταργεί το φέρνει x2!).

Στο σάπιο συστημά μας, σάπια κι η παιδεία, εμείς παλεύουμε για άλλη κοινωνία!

Οι δίκαιοι αγώνες μας χρειάζεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Απαιτούνται συλλογικοί, οργανωμένοι και συντονισμένοι αγώνες για να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, αγώνες που δε θα μένουν στους 4 τοίχους των σχολικών κτιρίων, που θα βάζουν το στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση, δηλαδή την κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και την ΕΕ. Χρειάζεται τα μαθητικά συμβούλια, τα 5μελή και τα 15 μελή να μετατραπούν σε μαχητικά όργανα πάλης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, με αγωνιστές εκλεγμένους, χωρίς καμία παρέμβαση του υπουργείου και των διευθυντών στη διαδικασία των εκλογών.

Έλα μαζί μας! Γνώρισε την ΚΝΕ! Τον άδικο κόσμο τους μπορούμε να τον ανατρέψουμε!

Τα όνειρα και οι ανάγκες μας δε χωράνε στο σημερινό σύστημα. Έλα μαζί μας στον αγώνα για τη νέα κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη σοσιαλιστική κοινωνία!

Διεκδικούμε άμεσα:

Καμία κατάργηση ειδικοτήτων και τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα, τομείς και ειδικότητες που επιλέγουν οι μαθητές, στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους!

Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό λύκειο.

Να δοθούν άμεσα τα βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για βιβλία, για υλικά εργαστηρίων και αναλώσιμα.

Κάθε μαθητής να δικαιούται δωρεάν μετακινήσεις και ένα γεύμα κάθε μέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ