ΧΙΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Η ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ;

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας

Συνάδελφοι των Παρεμβάσεων, ενώ η ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Ν. Λάρισας αναδείκνυε σε όλο της το μεγαλείο τη διγλωσσία και τον θεατρινισμό σας, ως άξιοι μαθητές του Γκέμπελς, διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα.

Ενώ δεν απαντάτε στο αίτημα του Προέδρου για συντονισμό και κινητοποιήσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας βγάζετε κατόπιν εορτής ανακοίνωση και καλείτε άκουσον – άκουσον τον κλάδο σε κινητοποιήσεις !!!. Δυστυχώς παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες, βάζοντας για μια ακόμη φορά το εγώ πάνω από το εμείς.

Σας επιστρέφουμε την έκφραση “ομαδική αμνησία” και προσθέτουμε το “ομαδική σας σύγχυση” διότι πολύ απλά λησμονείτε ξαφνικά πως άλλο είναι το δεν συμμετέχω σε ένα Δ.Σ. και αυτό αναβάλλεται και τελείως διαφορετικό είναι το ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.Και ρωτάμε: μήπως θυμάστε πόσες φορές για διάφορους λόγους δεν συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αλλά παρόλα αυτά πάρθηκαν αποφάσεις και συντάχθηκαν ανακοινώσεις δια περιφοράς; Η απάντηση; ΠΟΛΛΕΣ .

Σηκώνετε λοιπόν το δάχτυλο στην ΔΑΚΕ εσείς που για να απαντήσετε σε οποιαδήποτε πρόταση ή προσχέδιο ανακοίνωσης χρειάζεστε στην καλύτερη των περιπτώσεων από 2 έως 5 μέρες προφασιζόμενοι ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς (χάλασε το κινητό μου, δεν έχω internet ,έχω τον πεθερό μου, την πεθερά μου, τον σκύλο μου κλπ στο νοσοκομείο ,έχω ζαλάδες, έχω πονοκεφάλους, έχω, έχω, έχω…).Διαφωνεί μήπως ο νατουραλιζέ και προς το παρόν συνεργαζόμενός σας ή αργεί η έγκριση από τα κεντρικά και τον κοτσιδάκια αρχηγό;

Ισχυρίζεστε πως η ΔΑΚΕ  “αντιστρατεύεται την ύπαρξη του σωματείου” εσείς που με τα πρώην συνεταιράκια σας (ΣΥΝΕΚ-παλιές αγάπες) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ να φέρετε στην πατρίδα μας τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Εσείς που την εποχή των διαθεσιμοτήτων (αλήθεια γιατί εκείνοι οι συνάδελφοι δεν θέλουν ούτε να σας βλέπουν πλέον;) στήσατε την περιβόητη επιτροπή αγώνα  γράφοντας την ΕΛΜΕ και τις διαδικασίες της στα παλιά σας τα παπούτσια και την αναγνωρίζατε (παρά τις έντονες διαφωνίες της ΔΑΚΕ ) μόνο για τις πληρωμές αφενός των δράσεων και των “δράσεών” σας και αφετέρου των θεατρινίστικων ακτιβισμών σας. Τι έγινε στο δικαστήριο για τις μπάρες των διοδίων των Τεμπών; Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος σας;

Μιλάτε για “αντιστράτευση στα συμφέροντα του κλάδου” εσείς που ο αιρετός σας και ο αναπληρωτής του-ο ένας και μοναδικός συνεργαζόμενος (οι συνάδελφοι αναρωτιούνται τι συμφωνίες κάνατε μαζί του για να τα βρείτε) μονίμως απαξιώνουν τον ρόλο τους στο ΠΥΣΔΕ ν.Λάρισας. Δημιουργούν επεισόδια στην αίθουσα συνεδριάσεων ,όπως τα ξαδέλφια σας των Εξαρχείων, επιτίθενται και τραυματίζουν γυναίκα-μέλος του Συμβουλίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του.Προσβάλλουν την ψήφο των συναδέλφων , οι οποίοι τους τίμησαν ώστε να είναι το μάτι και το αυτί του κλάδου.Αντ΄ αυτού αποποιήθηκαν (και οι δύο) οποιαδήποτε μορφή ευθύνης μη συμμετέχοντας στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής νέων Διευθυντών των σχολείων ( στρίβειν δηλαδή δια της αποχής).

Ουδεμία δε ανακοίνωσή σας έπεσε στην αντίληψή μας όσον αφορά στις μηδενικές μεταθέσεις και στις ελάχιστότατες αποσπάσεις συναδέλφων με προβλήματα.Η ΔΑΚΕ όμως είναι εδώ, παρούσα και δίπλα σε όλους αυτούς τους συναδέλφους εγκαλώντας (5/9/2017) την κυβέρνηση: “…για τις σχεδόν μηδενικές (αποσπάσεις) συναδέλφων με προβλήματα υγείας, οικογενειακά κλπ. Στοχεύουν ξεκάθαρα στη διάλυση των οικογενειών των εκπαιδευτικών”.

Θέτετε το μέγα ερώτημα  κύριοι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων-συνεργαζόμενε με απορία και αφέλεια παιδιών Δημοτικού Σχολείου εάν την Τρίτη η ΔΑΚΕ θα συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ μας. Και εάν  για το μέλος της παράταξής σας Παπαδόπουλο Δημήτριο είναι πλέον εύκολο να παραβρεθεί στο ΔΣ,  όπως και για το μέλος των ΣΥΝΕΚ Τσακνάκης Ιωάνης φυσικά, μιας και μόνο αυτοί (!!) αποσπάστηκαν ,δε συμβαίνει το ίδιο και με το εκλεγμένο (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017) με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ μέλος Κωστόπουλο Κώστα για τον οποίο φαντάζει λιγουλάκι δύσκολο να παραβρεθεί, από την Χίο που υπηρετεί , στο ΔΣ της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας αν και πολύ θα το επιθυμούσε και το οποίο αναμένει. Έως τότε θα κάνετε υπομονή.

Προτείνουμε όμως να ξεκινήσει ελικόπτερο από την 110 ΠΜ για την Χίο, να παραλάβει τον συνάδελφο, στην συνέχεια να παραλάβει και το άλλο μέλος(!!)  της ΔΑΚΕ στο ΔΣ Μπατσίλα Δάφνη από το Ακραίφνιο Βοιωτίας και κατόπιν το ελικόπτερο να προσγειωθεί στην ταράτσα της Λαπιθών. Μόλις δε ολοκληρωθεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας να τους επιστρέψει στον τόπο των οργανικών τους θέσεων.

Δυστυχώς για τον κλάδο αγαπητοί συνάδελφοι των Παρεμβάσεων, και με ευθύνη της κυβέρνησης, τότε και μόνο τότε θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας (επαναλαμβάνουμε μόνο με την φυσική παρουσία και των τριών μελών της ΔΑΚΕ).

Υ.Γ.: Συνάδελφοι των Παρεμβάσεων ο κ.Κωστόπουλος τις Τρίτες έχει 7ωρο στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Χίου. Εκτιμάτε πως προλαβαίνει το ΔΣ με ελικόπτερο ή θα χρειασθεί να καλέσουμε διαστημόπλοιο;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ