ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η πρόσφατη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας και τα πυρά του προέδρου της Γ. Κωτσού εναντίον της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, ως προάγγελος γερής κόντρας με το υπουργείο Περιβάλλοντος , μεταφέρθηκαν την Τρίτη στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου, στο πλαίσιο της ημερίδας

για την 1η αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.

Περιγράφοντας ως «απαγκίστρωση από το ουτοπικό έργο της εκτροπής του Αχελώου» την πρόσφατη αδειοδότηση του έργου της Μεσοχώρας ο κ. Φάμελλος δέχτηκε τα πυρά του προέδρου της ΠΕΔ αλλά και του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, οι οποίοι έκαναν λόγο για απουσία διαλόγου και συνεργασίας από την πλευρά της Γραμματείας Υδάτων ζητώντας επιτακτικά διαβούλευση.

Πρόταση επίλυσης του ελλείμματος υδατικών πόρων της Θεσσαλίας  με αποσύνδεση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα από την εκτροπή του Αχελώου πρότεινε με λίγα λόγια ο κ. Φάμελλος, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός αιθούσης.

«Θα πρέπει να κοιτάξουμε την κατάσταση κατάματα και να απαντήσουμε στο γιατί τα ποτάμια της Θεσσαλίας στέρεψαν και οι γεωτρήσεις έφτασαν σε βάθος 400 μέτρων και κυρίως γιατί δεν έγινε τίποτα τόσα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός προσθέτοντας ότι η λύση που προτείνει η Πολιτεία είναι νομικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ασφαλής.

« Η λύση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα της εκτροπής του Αχελώου, η οποία θα ήταν επισφαλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα δημιουργούσε αντιθέσεις με άλλη Περιφέρεια, ενώ δεν χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία της βιωσιμότητας και της αειφορίας», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Άρχισαν τα όργανα…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ