ΟΡΓΙΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Με κεντρικό μήνυμα «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό» και καταγγέλλοντας όργιο μεθοδεύσεων, αλαζονείας και αυταρχισμού από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εθελοντές του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας παραχώρησαν την Πέμπτη

μια αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου, με τα ερωτήματα των δημοσιογράφων να πέφτουν βροχή!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η διορισμένη διοίκηση από εποχής Άδωνι Γεωργιάδη εξακολουθεί να παίρνει παρατάσεις χωρίς να προκηρύσσει εκλογές, την ώρα που στοχοποιεί και βάζει στο περιθώριο εθελοντές με πολύχρονη πείρα και προσφορά στον Ερυθρό Σταυρό!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εθελοντών Ν. Θέμελη, Δ. Γκάτζου και Μ. Τσακνάκη αλλά και της εκπροσώπου του διωκόμενου ΔΣ του τμήματος Θεσσαλονίκης Μ. Βουγιούκα υπάρχει μεθόδευση και επιλεκτικές τιμωρίες «με στόχο το στήσιμο μηχανισμού φιλικά προσκείμενου στη διοίκηση».

«Το Ερ. Ντυνάν έχει μεγάλη προίκα και ως εκ τούτου πολλούς γαμπρούς και νύφες!», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της κ. Βουγιούκα, με τους Λαρισαίους εθελοντές να περιγράφουν απίστευτα «σκηνικά» εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί από το καλοκαίρι λόγω της τιμωρίας τους, με την κεντρική διοίκηση μα μεταφέρει σε μεγάλες εκδηλώσεις εθελοντές από άλλες πόλεις «βαφτίζοντάς» τους Λαρισαίους!

«Εθελοντές βρέθηκαν σε αγώνα της ΑΕΛ δηλώνοντας Λαρισαίοι δίχως να έχουν βασική γνώση του χώρου που έπρεπε να κινηθούν, παραμένοντας… διακοσμητικοί παρά τη διάθεσή τους για προσφορά», περιέγραψαν οι εθελοντές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικής εμπλοκής για την έννομη πλέον προστασία τους.

«Διωκόμαστε για παράκαμψη ιεραρχίας όταν ζητήσαμε έμπειρους επικεφαλής που θα μας καθοδηγούν και δεν θα τους καθοδηγούμε», συνέχισαν οι ομιλητές, γνωστοποιώντας μάλιστα πως η Γενεύη έχοντας γνώση της κατάστασης ζήτησε την αναστολή της λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την ελληνική κυβέρνηση να ζητά 6μηνη παράταση λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα!!!

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την απόφαση η αναστολή λειτουργίας του Ε.Ε.Σ ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2017, με τους εθελοντές να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες αποκαλύψεις αλλά και να συνεχίσουν τον αγώνα τους «για να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψή τους αλλά και το κύρος του Ερυθρού Σταυρού».

“Οι συνεχείς μεθοδεύσεις και η διάλυση των μη αρεστών και υποταγμένων τμημάτων που γίνονται με ευθύνη του Αρχηγού Σαμαρειτών Ελλάδος κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή και της Συντονίστριας κ. Μαρίνας Σταμάτη πιστεύουμε ότι γίνονται με εντολή του Προέδρου κ. Αυγερινού ο οποίος σε δημόσια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη δήλωσε: Εγώ ισορροπιστής δεν είμαι. Ή θα φτιάξω τον Ερυθρό Σταυρό όπως εγώ τον θέλω ή θα τον κλείσω.
Η δική μας απάντηση είναι: Ο Ε.Ε.Σ. ανήκει στον Ελληνικό λαό και κανείς δεν μπορεί να τον κάνει μαγαζάκι του για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του ούτε να τον κλείσει. Γιατί απλά ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει ιδιοκτήτες παρά μόνο ανθρώπους που υπηρετούν τις ιδέες του κινήματος”, κατέληξαν οι ομιλητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ