ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παράταση Εγγραφών

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει η τελετή υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων του σχολείου, που ετοίμασαν οι  εκπαιδευόμενοι του β’ επιπέδου.

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας λειτουργεί για δέκατη τέταρτη χρονιά στην πόλη μας και απευθύνεται σε ενήλικες  άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν  την  υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία  να αποκτήσουν το Απολυτήριο του  Γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας στεγάζεται στο διδακτήριο του 5ου Γενικού Λυκείου (Ιουστινιανού και Κομνηνών) και λειτουργεί απογευματινές ώρες.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και αρκετοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ