ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με επίσκεψη στο Δημαρχείο Φαρσάλων συνεχίστηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο κύκλος επαφών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Το κλιμάκιο της νομαρχιακής αποτελούσαν ο συντονιστής γραμματέας, Πέτρος Παπαγεωργίου, το μέλος Μάνθος Σαρρής και τα στελέχη, Στέλιος Σαίτης και Κώστας Δεληγιάννης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν τα τοπικά στελέχη του κόμματος, Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Αρσενόπουλος, Κώστας Δρόσος και Θανάσης Τσαλόπουλος.

Εκ μέρους των φορέων της επαρχίας Φαρσάλων, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπαμπανίκας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Πιτσιάβας.

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, οι φορείς της πόλης προσκλήθηκαν για να εκθέσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις για την λύση τους στο συνέδριο, στο οποίο θα παραβρεθούν περίπου 15 υπουργοί, καθώς και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τα μείζονα προβλήματα της επαρχίας, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης είναι η δυσκολία επισκεψιμότητας της περιοχής, λόγω της οδικής της απομόνωσης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αξιοποίηση των δυο brand names της πόλης, του μυθικού Αχιλλέα και του παραδοσιακού χαλβά Φαρσάλων.

Βασική προτεραιότητα είναι η ανακατασκευή των οδικών κόμβων με τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία, ενώ αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, έγινε λόγος για την ανάγκη κατασκευής φράγματος στη Σκοπιά, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς και για την υπογείωση των αγωγών άρδευσης και την δημιουργία ταμιευτήρων στον Ενιπέα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ