ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Το αδιαχώρητο το πρωί του Σαββάτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε ημερίδα με πρωτοβουλία των Ενώσεων περιφερειακού-τοπικού και κλαδικού Τύπου με θέμα: «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού-Τοπικού και Κλαδικού Τύπου».

Με τους ομιλητές να στέκονται ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης του επαρχιακού τύπου αλλά και του κλάδου που περνά μεγάλη κρίση, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη, ο οποίος περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνει ο περιφερειακός τύπος στη χώρα μας δεν δίστασε να επισημάνει πως «δεν μένει κόκαλο για τους επαρχιώτες που τραβάνε το κουπί της ενημέρωσης».

“Ο περιφερειακός τύπος έχει σίγουρα τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητές του αλλά θα βρει το βηματισμό του”, τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ενώ δεν έλειψαν αιχμηρές τοποθετήσεις για προσπάθειες χειραγώγησης του τύπου, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη να στέκεται ιδιαίτερα και στην «πολιτική αξία» του.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο ευρωβουλευτής και αρχηγός του Κόμματος «Ελλάδα- Ο άλλος δρόμος» Νότης Μαριάς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενώ στο πλαίσιό της συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα όπως η εφαρμογή του Νόμου 4487/2017 για τον περιφερειακό Τύπο, η παρερμηνεία του Νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις (προσκόμιση περιττών δικαιολογητικών/ μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση των ανακοινώσεων Δημοσίου), η επιβίωση και η ανάπτυξη του έντυπου Τύπου αλλά και η ομαλή μετάβαση του στην ψηφιακή κοινωνία της πληροφορίας (ανάπτυξη ιστοσελίδων).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.), Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ), Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής (Ε.Ι.Τ.Η.Ε.Ε.Α) και Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.), ενώ πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ