ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή σειρά θεμάτων που απασχολούν το χώρο της Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκπαιδευτικοί της Λάρισας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

«Η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες και τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της επιμένει να μη θεσμοθετεί τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, ενώ έντονος παραμένει ο προβληματισμός εξαιτίας της μετατροπής τμημάτων ΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων σε ΑΕΙ, ως τμήμα Ποσχολικής Αγωγής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών», τόνισαν οι εκπαιδευτικοί.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Τα αιτήματα που κατέθεσαν οι εκπαιδευτικοί είναι:

Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, προσδιορισμός του πότε θα γίνουν και πόσοι.

Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών      (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)

Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής.

Ο μόνος τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών και, επομένως, απόκτησης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας πρέπει να είναι μέσω των σχετικών πινάκων του Υπουργείου Παιδείας και όχι με διαδικασίες παροχής έργου από άλλους φορείς.

Αλλαγή, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες, της αναλογίας εκπαιδευτικού – μαθητών σε 1:20 στο δημοτικό σχολείο και 1:15 στο νηπιαγωγείο.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων.

Πραγματοποίηση τρίτης  φάσης αποσπάσεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εν τω μεταξύ ψήφισμα εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί α/βαθμιας επαρχίας Ελασσόνας στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

Οι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης Επαρχίας Ελασσόνας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους γι τα όσα επιχειρούνται στο χώρο της Εκπ/σης.

Αναφερόμαστε σε ζητήματα αιχμής του κλάδου μας όπως:

-Στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των σχολείων με το Π.Δ. 79/2017, που έγινε ερήμην των εκπαιδευτικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και που παγιώνει μια σειρά αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.

-Στη διάταξη που ψηφίστηκε στις 21 του Σεπτέμβρη  και θεσμοθετήθηκε η ΑΝΤΑΠΕΡΓΙΑ – αφού προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που είναι καθ’ όλα νόμιμη – κάτι που καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν τόλμησε να νομοθετήσει….

– Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση.

-Το ότι η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν θεσμοθετεί τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας ήταν κενές περιεχομένου, την ίδια στιγμή που υπάρχει έντονος προβληματισμός εξ’ αιτίας της μετατροπής τμημάτων Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκόμων σε Α.Ε.Ι., ως Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών.

-Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, προσδιορισμός του πότε θα γίνουν και πόσοι. Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)

-Στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία μας παρά την κανονικότητα που εξήγγειλε ο υπουργός.

-Στην ανύπαρκτη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας

– Στις επιλογές Δ/ντών σχολείων και σε όσα ευτράπελα έγιναν κατά τη διαδικασία.

-Επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής.

-Ο μόνος τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών και, επομένως, απόκτησης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας πρέπει να είναι μέσω των σχετικών πινάκων του Υπουργείου Παιδείας και όχι με διαδικασίες παροχής έργου από άλλους φορείς.

-Αλλαγή, με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες, της αναλογίας εκπαιδευτικού – μαθητών σε 1:20 στο δημοτικό σχολείο και 1:15 στο νηπιαγωγείο.

– Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. με αυτό των εκπαιδευτικών της Δ.Ε.

-Ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων.

-Πραγματοποίηση τρίτηςς φάσης αποσπάσεων.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας,

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ