ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ως Πόντιος Πιλάτος για το θέμα των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα “Εγκατάσταση νέων γεωργών” και “νίπτει τας χείρας του” πετώντας το μπαλάκι στις Περιφέρειες».

Τα παραπάνω σημειώνει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωντης ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή απάντηση του κ. Αποστόλου σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει για το μείζον θέμα των νέων αγροτών που τέθηκαν εκτός προγράμματος με το χαρακτηρισμό “επιλαχόντες”.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπει στη “δυνατότητα υπερδέσμευσης για τις Περιφέρειες, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπερβαίνει τον διαθέσιμο (πρόσθετοι πόροι της τάξης του 10% επί του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του ΠΑΑ για όλες τις Περιφέρειες), αλλά ταυτόχρονα θα διαφυλαχτεί το δικαίωμα των υπόλοιπων Περιφερειών να υλοποιήσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα”.

Σχολιάζοντας την απάντηση ο Λαρισαίος πολιτικός προσθέτει ακόμη πως «κατά τη συνήθη τακτική των κυβερνώντων οι ευθύνες βρίσκονται πάντοτε στους άλλους, ενώ για τους ίδιους κρατούν μόνον τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, όπως αυτή που έδωσε ο Πρωθυπουργός περί απορρόφησης του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών.

Αντί, λοιπόν,ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να αναζητήσει λύσεις, που θα δώσουν τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για την απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών,μεταθέτει το πρόβλημα, αγνοώντας το όνειρο χιλιάδων νέων να δημιουργήσουν στον πρωτογενή τομέα της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ