ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου καθαριότητας Σ. Σωτηρίου και την ενεργή  συμμετοχή του αντιδημάρχου ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ Β. Βισβίκη, του δημοτικού συμβούλου Γ. Καρυούδη   και της προέδρου της ΤΚ Γλαύκης Σ. Μπαρτακούλη έγινε μια πρώτη συνάντηση στο  δημαρχείο Κιλελέρ, στη Νίκαια, με θέμα τα αδέσποτα ζώα

που υπάρχουν στους διάφορους οικισμούς.

Μετά το πέρας της συνάντησης συστήθηκε μια πενταμελής επιτροπή ή οποία έχει ως έργο την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ Β. Βισβίκη το δημοτικό σύμβουλο Γ. Καρυούδη τον κτηνίατρο Αθ. Παπαποστόλου, και τα μέλη της φιλοζωικής animalΜ. Τριχιά και Αν. Τσαγκάρη.

Οι πρώτες ενέργειές τους ήταν να τοποθετηθούν περιμετρικά των οικισμών ταΐστρες  και ποτίστρες για τα ζώα με στόχο αυτά να φύγουν από το κέντρο. Πιλοτικά τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία στη Νίκαια, τους Αγίους Αναργύρους και το Ομορφοχώρι και θα συνεχιστεί η τοποθέτηση και στους άλλους οικισμούς όπου υπάρχουν αδέσποτα.

Η αντιδημαρχία καθαριότητα είναι επιφορτισμένη για την παρακολούθηση του όλου εγχειρήματος το οποίο αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων. Ο Σ. Σωτηρίου κάνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να ταΐζουν τα ζώα στα συγκεκριμένα σημεία.

Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και άλλες προτάσεις που θα έχουν σαν στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ