ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΑΒΟΡΔΑ

Ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακού χορού στην αίθουσα “Ανδρομάνα” του μουσείου Ζάβορδα του συλλόγου γυναικών Δεσκάτης, στην οδό Ταγμ. Βελισσαρίου 14. Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων κάθε Πέμπτη  απόγευμα 8 30- 10 30 και προχωρημένων  6-7 30 την ίδια μέρα.

Στον  ενδιάμεσο χρόνο (1 ώρα) γίνεται χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών  της Δεσκάτης , Ηπείρου , Θεσσαλίας κυρίως, αλλά  και άλλων περιοχών της χώρας μας.
Η  πρόεδρος του μουσείου, σεβόμενη τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι γυναίκες, αποφάσισε τα μηνιαία δίδακτρα να είναι μόνο 5 ευρώ , τα οποία και διατίθενται για τα λειτουργικά έξοδα του χώρου και για τη δημιουργία παραδοσιακών φορεσιών.
Ράφτηκαν 21 νησιώτικες και ράβονται άλλες 21  -η επίσημη παραδοσιακή φορεσιά της Δεσκάτης- που με επιπρόσθετα αξεσουάρ καλύπτει ενδυματολογικά άλλες πέντε περιοχές της Ελλάδος.
Πληροφορίες για το χορό στο τηλ.: 6981 862810.
Επίσης κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί  10-11  πμ γίνονται μαθήματα πιλάτες-pilates- απ την άριστη και καταξιωμένη γυμνάστρια και εξειδικευμένη σε πόνο γονάτου ,μέσης και αυχένα , Γεωργία- Τζίνα- Λάντου, με 7 ευρώ το μήνα χωρίς και αυτή να αμείβεται αλλά για τις παραπάνω ανάγκες του μουσείου.  Πληροφορίες στο τηλ. 6986 241040.

 

.
       .Θα ακολουθήσουν αργότερα,  μαθήματα πλεξίματος ,κοπτικής μακραμέ,ψηφιδωτού ,ζωγραφικής και θεατρικής υποκριτικής από εθελόντριες δασκάλες των ειδικοτήτων που αναφέρθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές τηλ  6937089825

Το λαογραφικό μουσείο <η Ζάβορδα > δέχεται μαθητές- όλων των βαθμίδων , με είσοδον δωρεάν κάθε Πέμπτη από 10 πμ -10μμ.

Κατόπιν ραντεβού ανοίγει κάθε μέρα και Σαβατοκύριακα για συλλόγους ,ΚΑΠΗ ,κα.

Για το μουσείο η πρόεδρος Μαγκούφη Λίτσα φιλόλογος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ