ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανθεσσαλική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί, απευθύνει προς τα μέλη του ο σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του δημοσίου νομού Λάρισας, ώστε όλοι μαζί να στείλουν αγωνιστική απάντηση

στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ των οικογενειακών επιδομάτων κλπ.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ –

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Διεκδικούμε στο ακέραιο τις συντάξιμες αποδοχές μας, την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων – εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί, γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδηση μας καμία περικοπή.

Απαιτούμε την έκδοση των συντάξεων – εφάπαξ – για τους νέους συνταξιούχους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η αναμονή είναι επιεικώς απαράδεκτη και έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο.

Απαιτούμε την ανάκληση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων ενάντια στις συντάξεις χηρείας, που οδηγούν στην οριστική οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση.

Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο, γιατί αυτά αποτελούν το έναυσμα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη και μέχρι 18% με την «προσωπική διαφορά».

Όλοι στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο, στην απαράδεκτη λογική του δεν γίνεται τίποτα, όλοι ίδιοι είναι.

Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3° μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία απαλλάσσοντας την κυβέρνηση.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ

ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com