FAKE NEWS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ για τις εξελίξεις στο δ.σ. της ΕΛΜΕ

Η πολιτική ζωή το τελευταίο χρονικό διάστημα κατακλύζεται από ψευδείς ειδήσεις. Εφημερίδες και ιστοσελίδες αναπαράγουν χωρίς αιδώ ψέματα. Η εκπαίδευση στην ψευτιά έχει καταστήσει πλέον τα προωθημένα στελέχη της ΝΔ και της ΔΑΚΕ άριστα στις μεθοδεύσεις και την απατεωνιά.

Οι προσωπικές επιθέσεις και ο κιτρινισμός, οι αντιδημοκρατικές πρακτικές περισσεύουν .Και φυσικά αυτό συμβαίνει και στα σωματεία, όπως και στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Όπως το κράτος κατά τη λογική της ΝΔ είναι ιδιοκτησία της, έτσι  και τα σωματεία και οι συλλογικές διαδικασίες.

Στην ΕΛΜΕ έχουμε αντιστοίχως fake συνεδριάσεις Δ.Σ., fake αποφάσεις, fake καλέσματα προς τα μέλη του Δ.Σ., fake ανακοινώσεις προς τους συναδέλφους, fake πλειοψηφίες στο Δ.Σ.

Στην υπηρεσία της ΝΔ λοιπόν με fake αποφάσεις και η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λάρισας, με τίμημα την απαξίωση του συνδικάτου διά του εκμαυλισμού από τον αδίστακτο μπροστά στο κομματικό του καθήκον πρόεδρο. Δε δίστασε να προχωρήσει σε αλαζονικές κινήσεις, πραξικοπηματικές πράξεις και αντιδεοντολογική στάση που δε διανοήθηκε κανείς πρόεδρος του σωματείου να διαπράξει ποτέ πριν.

Από τη μία η ΔΑΚΕ, με δήλωσή της στο Δ.Σ. αλλά και σε δύο ανακοινώσεις της, έχει διακηρύξει πως δε θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις, επειδή δεν πήραν συνδικαλιστική απόσπαση τα δύο μέλη της στο Δ.Σ. – και άρα δε μπορεί να συνεδριάσει το Δ.Σ., αφού με βάση το καταστατικό πρέπει να είναι παρόντα 7 από τα 9 μέλη.

Και από την άλλη ο πρόεδρος και μέλος της ΔΑΚΕ υποκαθιστά το Δ.Σ. και ταυτίζει το Δ.Σ. με τον εαυτό του. Αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος, του λέμε πως η ταύτιση αυτή μας προσβάλλει, όπως προσβάλλει και όλους τους συναδέλφους που είτε δεν ψήφισαν τη ΔΑΚΕ ή την ψήφισαν αλλά είναι αρκετά δημοκράτες, ώστε να μην αποδέχονται τέτοιες ολοκληρωτικές λογικές.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ λοιπόν και στέλεχος της ΔΑΚΕ:

– Οικειοποιήθηκε το λογότυπο της ΕΛΜΕ χωρίς συλλογική απόφαση, για να καλέσει σε συνεδρίαση τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, βάζοντας και αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα! FAKE ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!

– Επειδή έτσι τον βόλευε, θεώρησε ότι η μάζωξη των συναδέλφων στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ήταν συνεδρίαση Δ.Σ. παρότι, όταν τον ρωτήσαμε, το αρνήθηκε. FAKE ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.! Γι΄αυτό άλλωστε δεν τηρήθηκαν πρακτικά.

– Στη μάζωξη αυτή, που δεν ήταν ούτε Γ.Σ. ούτε Δ.Σ. υπήρξαν αποφάσεις που κυκλοφόρησαν πάλι με αριθμό πρωτοκόλλου της ΕΛΜΕ. FAKE ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Με fake απαρτία στο fake Δ.Σ.: την ώρα της κατάθεσης των προτάσεων και της ψηφοφοριας ήταν παρόντα μόνο 5 από τα 9 μέλη.

– Ο πρόεδρος με sms ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. πως η ΕΛΜΕ Λάρισας είναι καλεσμένη να παραστεί σε συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη στην Καρδίτσα. Όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι από την Καρδίτσα, ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόσκληση. FAKE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ FAKE ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

– Στην ανακοίνωση των αποφάσεων ο πρόεδρος έβαλε και την υπογραφή της γραμματέα χωρίς αυτή να ενημερωθεί! FAKE ΥΠΟΓΡΑΦΗ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο εκάστοτε Γραμματέας της ΕΛΜΕ είναι υποχρεωμένος να υπογράφει όλες τις αποφάσεις του  Δ.Σ. ανεξάρτητα, αν τις έχει υποστηρίξει ή όχι. Δηλώνουμε όμως πως εν προκειμένω δεν έχει υπογράψει η γραμματέας και μέλος των ΣΥΝΕΚ την ανακοίνωση της 26/9/17, αρ. πρ. 130 , αφού τα μέλη των ΣΥΝΕΚ δεν ήταν παρόντα  σε διαδικασία ψηφοφορίας  κατά την άτυπη μάζωξη της Τρίτης, στη διάρκεια της οποίας  ο πρόεδρος  ο ίδιος αρνήθηκε ότι πρόκειται για ΔΣ.  Όπως εξάλλου δεν ήταν παρόντα τα δύο μη αποσπασθέντα μέλη της ΔΑΚΕ, που απουσιάζουν, λόγος για τον οποίο με απόφαση της ΔΑΚΕ αναβάλλονται συνεχώς τα ΔΣ…..

Ας γνωρίζουμε λοιπόν όλοι ότι η «υφαρπαγή» της υπογραφής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου που ουδέποτε συμφώνησε, ενημερώθηκε ή παρέστη αποτελεί απόπειρα εκ των υστέρων νομιμοποίησης μιας αντικαταστατικής, παράνομης και νοθευτικής ενέργειας των συνήθων υπόπτων του συνδικαλιστικού χρονοντούλαπου.

Η κοινολόγηση μιας ανύπαρκτης νομικά και πολιτικά απόφασης ως ειλημμένης εκ μέρους του ΔΣ, με μνεία του ονόματος της Γραμματέως, όχι μόνον επιβεβαιώνει την εξ αρχής  γνώση της παρανομίας και του ανυπόστατου εκ μέρους των εμπλεκομένων αλλά και εγείρει σοβαρές ευθύνες σχετικά με την απατηλή παραπλάνηση του συνδικαλιστικού σώματος.

Δηλώσαμε μπροστά στους συναδέλφους πως δε νομιμοποιούμε διαδικασίες με τις οποίες 20 άνθρωποι, που παρευρέθηκαν μετά από προσωπική πρόσκληση του προέδρου, θα έπαιρναν αποφάσεις για τους υπόλοιπους 2000 εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Λάρισας. Δεν πρόκειται να υλοποιήσουμε καμία απόφαση, η οποία δεν έχει θεσμικό κύρος. Στο παιχνίδι αυτό σε βάρος των συμφερόντων των εκπαιδευτικών, οι ΔΑΚΕ – ΠΕΚ σε αγαστή συνεργασία διαλύουν το σωματείο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  τρίβουν τα χέρια τους, γιατί έτσι βρίσκουν χώρο να προωθήσουν τις δικές τους επιτροπές αγώνα.

Τους ζητήσαμε να γίνει έκτακτη Γ.Σ. και την αρνήθηκαν. Αν τους ενδιέφεραν πραγματικά τα προβλήματα των συναδέλφων, δε θα προσπαθούσαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες να τους συσπειρώσουν; Αποτέλεσμα: βγήκαν όλοι μαζί, με ένα μαθητή και ελάχιστους συναδέλφους, παρά το σημαντικόν του πράγματος, άλλη μία οικογενειακή φωτογραφία για την εφημερίδα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει…

Ηλίου φαεινότερον: Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η ΔΑΚΕ , η άβουλη ουρά της, δηλαδή η ΠΕΚ,  και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ παρέδωσαν το σωματείο βορά στους τακτικισμούς της πρώτης. Η αδήριτη ανάγκη συνδικαλιστικής επιβίωσης τους ώθησε όλους μαζί να καταστρατηγούν το καταστατικό της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας και να καταπατήσουν κάθε απομεινάρι δεοντολογίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές και σε όλους όσοι τις ασπάζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ