Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Ο πρώην υπουργός λέει όχι στη συγκυβέρνηση αλλά τάσσεται υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα πλην Χ.Α.

Τις θεμελιώδεις αρχές και άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πρόταση για τη νέα παράταξη της Κεντροαριστεράς αλλά και της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του νέου φορέα παρουσίασε τη Δευτέρα από τη Λάρισα ο Γιάννης Ραγκούσης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο κ. Ραγκούσης περιέγραψε ως «πραγματική ανάγκη για τη χώρα και την κοινωνία» την ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης, η οποία «παίζοντας το ρόλο ατμομηχανής θα ηγηθεί μιας προσπάθειας αλλαγής του πολιτικού συστήματος».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ο Γ. Ραγκούσης στάθηκε ιδιαίτερα σε προτάσεις θεσμοθετημένης ανανέωσης με ανώτατο όριο θητείας τα 12 χρόνια για τους βουλευτές και τα 8 χρόνια για υπουργούς, αλλαγή της πολιτικής ατζέντας με προτεραιότητα στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες, αλλά και πολιτική στρατηγική απολύτως χειραφετημένη από τη ΝΔ.

«Να απελευθερωθούμε από τη ΝΔ, λέω όχι στη συγκυβέρνηση αλλά ναι στη συνεργασία με όλα τα κόμματα πλην της Χ.Α», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας με νόημα πως «δεν εκβιάζει κανέναν, ωστόσο θεωρεί πως Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης πρόσφεραν στον τόπο και μπορεί ένας εκ των δύο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Τέλος αναφερόμενος σε όλες τις υποψηφιότητες υποστήριξε πως οι υποψήφιοι υπέγραψαν κείμενο συμμετοχής και στήριξης της παράταξης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, «όποιος αθετήσει την υπογραφή του θα έχει υπογράψει αυτόματα την πολιτική του αυτοκτονία», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ