Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…

Η απάντηση των Εθελοντών Σαμαρειτών στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παρακολουθήσαμε χωρίς καμία έκπληξη την απάντηση της “Διοίκησης ορισμένου σκοπού” (Διορισμένη από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη με σκοπό να διενεργήσει εκλογές σε έξι μήνες κάτι που δεν έγινε ποτέ). Θα ήταν πολύ διασκεδαστική αν δεν ήταν τραγική για το μέλλον του Ε.Ε.Σ.

Μιλάει για «προσωπικές φιλοδοξίες». Ποιες μπορεί είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες των απλών Εθελοντών; Το γάντζωμα στη καρέκλα τους; Μα αυτοί ζουν χρόνια δίπλα στον συμπολίτη τους είτε με 40ο υπό σκιάν είτε με -5ο σε κάθε εκδήλωση που καλούνται να καλύψουν.

Οι λεονταρισμοί για τα αρμόδια δικαστήρια όχι μόνο δεν αποτελεί απειλή για μας, αλλά είναι η επιθυμία μας. Γιατί θα φανούν πολλά που δεν μπορούν να γραφτούν σε μια συνέντευξη ή σε ένα δελτίο τύπου. Και μόνο εκεί, στα Ελληνικά Δικαστήρια, θα μάθει η κοινωνία την σκληρή σημερινή αλήθεια για τον Ε.Ε.Σ. για το ποιος έχει ιδιοτελή κίνητρα και ποια είναι αυτά. Με επίσημα στοιχεία και έγγραφα και όχι με λόγια του αέρα.

Μας ονομάζετε «συγκεκριμένη ομάδα» και μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπατώντας το Λαρισαϊκό κοινό ενώ είμαστε σχεδόν όλο το τμήμα των Σαμαρειτών Λάρισας.

Στην επόμενη παράγραφο αναφέρεστε στην ιστορία. Μιλάτε για τα 140 χρόνια ιστορίας του Ε.Ε.Σ. λες και ο κόσμος δεν ξέρει το μέγεθος και την προσφορά του και περίμενε εσάς να τα μάθει.  Αναφέρετε πως «εμφανίζονται, δυστυχώς, μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που δυσαρεστούνται από την υποχρέωση που έχουν να λειτουργήσουν σε ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο». Το σύνολο σχεδόν του Τμήματος Εθελοντών-Σαμαρειτών Λάρισας με προϋπηρεσία από 2 έως και 18 έτη, είμαστε «μεμονωμένες περιπτώσεις» και δεν λειτουργήσαμε με ένα «συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο» στις χιλιάδες ώρες καλύψεων που έχουμε, στην παρουσία μας στο δυστύχημα των Τεμπών, στον Μαλιακό, στον σεισμό της Λευκάδας και όπου αλλού μας χρειάσθηκε η κοινωνία, αλλά ασύδοτοι σαν κοπάδι. Ντροπή σας!!!

Παραδεχόμαστε το λάθος μας ότι αργήσαμε να καταλάβουμε την “αδιαφορία και την ασυδοσία του παρελθόντος” αλλά ήμασταν αφοσιωμένοι στον Εθελοντικό σκοπό μας. Οδηγούμενοι όμως από την γνώση του παρελθόντος, εσάς σας καταλάβαμε νωρίς.

Λέτε «Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανασυντάχθηκε και ανασυγκροτήθηκε». Εδώ συμφωνούμε. Τα τελευταία δυο χρόνια ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανασυντάσσεται και ανασυγκροτείται στρατολογώντας ή αναβαθμίζοντας ημέτερους και αρεστούς στην Κεντρική Διοίκηση. Δεν γνωρίζουμε τον σκοπό και τον στόχο σας απλά κάνουμε κάποιες σκέψεις, που δεν κοινοποιούμε, και έχουν σχέση με την κοινή λογική.

Λέτε επίσης «απομακρύνοντας από τους κόλπους του το «επιτελείο» του γνωστού σε όλους παρελθόντος». Και εδώ συμφωνούμε γιατί απομακρύνεται το επιτελείο αυτό και αντικαθίσταται από άλλους. Μόνο που αυτοί οι “άλλοι” είναι αυτοί που αποφασίζουν, διαχειρίζονται την περιουσία του Ε.Ε.Σ. ή βγάζουν αποφάσεις κατά το δοκούν. Οι Εθελοντές όλων των τμημάτων δεν ανήκουν στο «επιτελείο», απλά προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους. Τίποτα άλλο.

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμη. Όλοι οι Εθελοντές προσήλθαν μόνοι τους και υπηρετούν την ιδέα του Κινήματος. Δεν τους διόρισε κανένας Υπουργός, δεν έχουν τίτλους, γραφεία και καρέκλες.

Τελειώνοντας θα πούμε πως αγωνιζόμαστε για την σωτηρία του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα γιατί όλα αυτά δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο. Το τσουνάμι από όλη την Ελλάδα ξεκίνησε και σύντομα θα το αντιμετωπίσετε γιατί η ανοχή και η αντοχή των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ τελείωσαν.

Όμως για μη κουράζουμε τον κόσμο, σας προσκαλούμε σε μια κοινή συνέντευξη τύπου να εκθέσουμε, οι δυο πλευρές, τα επιχειρήματα και τα έγγραφα και επίσημα στοιχεία μας. Έτσι θα καθίσει ο κάθε “κατεργάρης στον πάγκο του” από όποια από τις δυο πλευρές προέρχεται. Και τα Ελληνικά Δικαστήρια που μας «απειλείτε» είναι μια λύση αλλά αυτά στην χώρα μας αργούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ