ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αύριο  Τετάρτη 4/10/17 θα γίνει η έναρξη του τριήμερου Επιστημονικού Συνέδριου της  Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Ε.Ζ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας,  με  συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαρισαίων.

Στο συνέδριο  θα αναπτυχθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών, οι οποίες θα καλύπτουν όλα τα θέματα εκτροφής θηλαστικών, πτηνών, ψαριών, σαλιγκαριών κ.λ.π.

Ειδικότερα στην εναρκτήρια συνεδρία, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου (17.00-21.00), θα αναπτυχθούν σύγχρονα θέματα αιχμής στο τομέα της ζωικής παραγωγής στα πλαίσια της οποίας  ο πρωτεργάτης της αναγνώρισης της Φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ)  κος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Ομότιμος Καθηγητής Γαλακτοκομίας ΓΠΑ που θα αναπτύξει το θέμα: «Το τελευταίο S.O.S. από τη φέτα μας. Οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Νότια Αφρική και Καναδά »

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στη πρώτη συνεδρία (8:30-11:15) θα αναπτυχθούν θέματα εκτροφής – διαχείρισης αγροτικών ζώων και στη δεύτερη (11:45-13:15) θέματα εκτροφής-υδατοκαλλιεργειών.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην πρώτη συνεδρία (8:30-10:30) θα αναπτυχθούν θέματα Διατροφής ζώων και πτηνών, στη δεύτερη (11:00-12:00) διατροφής σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων και στη τρίτη (12:00-13:45)  θέματα φυσιολογίας και γενετικής των αγροτικών ζώων.

Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία κάθε χρόνο διοργανώνει και ένα πανελλαδικό επιστημονικό συνέδριο, προκειμένου να  προωθήσει τη βασική και εφαρμοσμένη γεωτεχνική έρευνα που πραγματοποιείται στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΑΕΙ, στα Ινστιτούτα και τους Ερευνητικούς Σταθμούς του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΤΕΙ.

Η ζωική παραγωγή εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, διότι πέραν της παραγωγής πολύτιμων προϊόντων-τροφίμων, έχει ένα πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή στην απασχόληση, αλλά και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος αγροτικού πληθυσμού για περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν άλλες προοπτικές απασχόλησης, ενώ εκμεταλλεύεται πόρους που αλλιώς θα έμεναν ανεκμετάλλευτοι. Γι’ αυτό και  η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πρωταρχικό μέλημα της να  προσπαθεί να  μελετά, να ερευνά και να δίνει απαντήσεις  σε πολλά ερωτήματα  που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με την ζωική παραγωγή στην πράξη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ