ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από το μεσημέρι στον Όλυμπο, για τον απεγκλωβισμό 50χρονου Τσέχου ορειβάτη που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων, στην περιοχή «Ζωνάρια» και σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Ελικόπτερο Super Puma τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, πυροσβέστες, διαχειριστές καταφυγίων του Ολύμπου και εθελοντές της ΕΟΔ.

Τέσσερις διασώστες, ανάμεσά τους και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατάφεραν κάτω από δύσκολες συνθήκες να προσεγγίσουν το σημείο του ατυχήματος και στη συνέχεια μετέφεραν τον ορειβάτη σε απόσταση 500 περίπου μέτρων και τον επιβίβασαν στο ελικόπτερο το οποίο είχε απογειωθεί από τη Λήμνο.

Ο άτυχος ορειβάτης, που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στο βουνό μόνος του, έπεσε στη χαράδρα και τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε μέσω κινητού τηλεφώνου να ειδοποιήσει το προξενείο της Τσεχίας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να οργανωθεί έγκαιρα η επιχείρηση διάσωσης.

ΦΩΤΟ αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ