ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ «ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΟΥΛΕΣ»

Τη δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Μαγεμένες Ουλές», από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές παρουσιάζει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, στη Λάρισα η πολυβραβευμένη ποιήτρια Άννα Μετσάνη.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Φανταζόμαστε με τα χέρια» κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις πόλεις όπου έγινε η παρουσίασή της. Για το ίδιο έργο βραβεύτηκε από τον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο Των Ιδεών».

Βραβεία έχει αποσπάσει , επίσης, στο διαγωνισμό ποίησης του Ωδείου Φουντούλη στο Βόλο για τρία δημιουργήματά της. Έχει διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του οργανισμού L.G.F.F. Odysseus Awards στο Λονδίνο. Συμμετείχε στην εκδήλωση Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, για την οποία σε έγγραφη επιστολή του ο πρόεδρος κ. Μωρις Μαγρίζος ευχαριστώντας την Άννα Μετσάνη , σημειώνει , μεταξύ άλλων : “είναι αλήθεια ότι η τέχνη διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξιστόρηση της τραγωδίας του Ολοκαυτώματος καθώς δημιουργεί συναισθήματα και περνάει μηνύματα που οι ομιλίες αδυνατούν να προσεγγίσουν”.

Η Άννα Μετσάνη με την ευθύτητά της και την μεγάλη της αγάπη αφενός για την ποίηση και αφετέρου για τα παιδιά, έχει εμπνεύσει πολλούς μαθητές καθώς συχνά βρίσκεται προσκεκλημένη σε σχολεία του νομού μας με σκοπό να μιλήσει για την τέχνη της ποίησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μπαράκι του Μύλου με τους ακόλουθους συντελεστές:

Ανάγνωση – θεατρική απόδοση : Ζωή Μωραΐτη
Μουσική επένδυση : Νίκος Ευθυμιάδης- Βιολί, Βασίλης Νάτσιος – Κιθάρα
Φιλολογική προσέγγιση: Χρύσα Μαστοροδήμου (Παιδαγωγός – Ποιήτρια)
Διοργάνωση – Συντονισμός εκδήλωσης : Άννα Αστρουλάκη .

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ