ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες που φτάνουν στη σελίδα για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων σε Τύρναβο και Αμπελώνα. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ο αριθμός των αδέσποτων καθημερινά αυξάνεται ενώ παρατηρούνται και επιθέσεις σε ανθρώπους.

Οπως μας ενημέρωσαν προχθές το απόγευμα σκύλος επιτέθηκε σε 16χρονο παιδί στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στον Αμπελώνα, σήμερα νωρίς το πρωί σκύλος επιτέθηκε σε γυναίκα στην περιοχή του πάρκινγκ στον Αγιο Γεώργιο Τυρνάβου, ενώ λίγο νωρίτερα ποδηλάτισσα απειλήθηκε από σκύλους στην οδό Ευθ. Γουνιτσιώτου και πάλι στον Τύρναβο. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πριν λίγες ημέρες με ηλικιωμένη γυναίκα στην ίδια οδό.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα καθημερινά γιγαντώνεται αφού όλο και περισσότεροι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν κατοικίδια ενώ και η διαχείρισή τους από το δήμο και τους ζωόφιλους γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Αναμφισβήτητα το θέμα των αδέσποτων είναι πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της κάθε τοπικής κοινωνίας και σίγουρα πρέπει να βρεθούν τρόποι σωστής διαχείρισης από όλους μας.

Ολοκληρωμένη προσπάθεια στείρωσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης όλων των αδέσποτων, σήμανση με καρτελάκια που θα ενημερώνουν ότι υπήρξε μέριμνα από το δήμο, εμπλοκή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, τοποθέτηση ταϊστρών σε σημεία στις παρυφές της πόλης, δράσεις ενημέρωσης για τη σωστή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα αδέσποτα και κυρίως αυστηρές ποινές σε όσους εγκαταλείπουν τους μέχρι πρότινος “φίλους” τους αλλά και σε όσους επιχειρούν να δολοφονήσουν τα ζώα είναι μερικές από τις δράσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί όσο τα ζώα μένουν νηστικά, είναι αστείρωτα, κακοποιούνται θα γίνονται επιθετικά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ