ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ…

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλη, Ανδ. Ξηρομερίσιου καιΘ. Λάππα

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(28/09/2017), η “Δράση Πολιτών”, μαζί με την παράταξη του κ. Νίκου Μαλάκου, πρότειναν την έκδοση Ψηφίσματος υπέρ της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, στη βάση της οικονομικής, ενεργειακής και περιβαλλοντικής σημασίας που έχει το συγκεκριμένο έργο

για το σύνολο της χώρας και ιδιαιτέρως για το θεσσαλικό διαμέρισμα, λόγω της ρωμαλέας αγροτικής παραγωγής που αυτό διαθέτει.

Δυστυχώς, η πρότασή μας συνάντησε την ιδεοληπτική άρνηση του κ. Σαρχώση, ο οποίος προτίμησε να πειθαρχήσει στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που εναντιώνεται στην ολοκλήρωση των εναπομεινάντων έργων εκτροπής του Αχελώου.Με άλλα λόγια, ο κ. Σαρχώσης παραμέρισε τα συμφέροντα των αγροτών, για να φανεί αρεστός στον κ. Φάμελλο και στην κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, που προωθεί έναν ουτοπικό και ασαφή σχεδιασμό υδατοδεξαμενών και φραγμάτων, τα οποία, ακόμα κι αν γίνουν, δεν θα μπορέσουν σε καμμία περίπτωση να εξισορροπήσουν το υπάρχον υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, γεγονός που θα πλήξει την αγροτικό κόσμο και θα οδηγήσει στη σταδιακή ερημοποίηση του θεσσαλικού κάμπου τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, ο κ. Σαρχώσης, προκειμένου να μην αφήσει καμμία αφιβολία για την αφοσίωσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το όλο εγχείρημα της εκτροπής του Αχελώου ως ” μύθο”, προσβάλλοντας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την πραγματοποίηση των έργων του Αχελώου.

Η προσβλητική συμπεριφορά, όμως, του κ. Σαρχώση  λειτουργεί αρνητικά και για τα συμφέροντα του ίδιου του Τυρνάβου, καθώς οι ανόητοι σχεδιασμοί Φάμελλου για φράγματα και λιμνοδεξαμενές στα βόρεια ορεινά εδάφη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αν επικρατήσουν, θα επηρεάσουν αρνητικά τη ροή των υδάτων στον Τιταρήσιο ποταμό, ο οποίος αναζωογονεί και εμπλουτίζει τον τοπικό υδροφόρο ορίζοντα.Έτσι, ο Τύρναβος και οι αγρότες του θα στερηθούν την ευλογία του Ξηριά, για να γίνει το χατίρι των εμμονικών ψευδοοικολογούντων του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούνται στον τόπο μας από τον κ. Σαρχώση.

Ας μην χαίρονται, όμως, οι εμμονικοί πολέμιοι του Αχελώου.Σε λίγο καιρό, ο κ. Σαρχώσης θα αποτελεί για τον Τύρναβο ένα θλιβερό παρελθόν που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.Είναι σίγουρο ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα “τον πάρει το ποτάμι”.Ο Ξηριάς θα “τιμωρήσει” αυτούς που μεθοδεύουν την αποδυνάμωσή του και οι Τυρναβίτες θα προστατεύσουν τον ζωοδότη ποταμό τους από τους θλιβερούς υποστηρικτές του Φάμελλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ