ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΜΕ F-16 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

«Πάγωσαν» στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς ο υπουργός Αμυνας Παναγιώτης Καμμένος διέκοψε τη συνεδρίαση για σοβαρό συμβάν στην στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων».

Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr το μαχητικό παρουσίασε ένδειξη σοβαρής μηχανικής βλάβης. Ο πιλότος ενημέρωσε άμεσα για το συμβάν και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης, καθώς ήταν άγνωστο αν θα μπορούσε να το προσγειώσει σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου. Τελικά ο χειριστής κατάφερε να προσγειώσει το F-16 στην Κάρπαθο και έτσι έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ.Καμμένος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη για το συμβάν.

Τι είναι η άσκηση «Παρμενίων 2017»

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 διεξάγεται η Εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017».

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης αποτελούν:

Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.