ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η τελετή υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων του σχολείου, που ετοίμασαν οι  εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης , ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου κ. Απόστολος Μπάρλος, η πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων ΠΕΦΑΣΔΕ κ. Αριάδνη Καραγιάννη, η Διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας κ. Βικτωρία Λάμπρου, πολλοί φίλοι των νέων εκπαιδευομένων καθώς και εκπαιδευόμενοι που αποφοίτησαν σε προηγούμενα έτη.

Η τελετή υποδοχής περιλάμβανε ένα σύντομο δρώμενο που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Β’ επιπέδου και με το οποίο προσπάθησαν να δείξουν στους νέους εκπαιδευομένους, πως δεν πρέπει να διστάζουν να εμπλακούν ξανά στο όμορφο ταξίδι της γνώσης και πως πρέπει να έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ακόμη κι αν στην αρχή πιστεύουν ότι αυτές είναι πολύ λίγες. Με την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, η οποία ετοιμάστηκε για το σκοπό αυτό.

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας λειτουργεί για 15η χρονιά στη Λάρισα και απευθύνεται σε ενήλικες  άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν  την  υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία  να αποκτήσουν το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και εφαρμόζεται ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. Στο Σχολείο αυτό οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ.

Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει έναν σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε Σχολείο. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com