ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Με ηχηρές απουσίες τόσο από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και από την συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων της Θεσσαλίας, αλλά και τον τοπικών βουλευτών (πλην του Χρ. Κέλλα) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με θέμα την αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταµών στη Θεσσαλία και το αναπτυξιακό συνέδριο.

Με τη μείζονα αντιπολίτευση να απέχει γνωστοποιώντας πως δεν είχαν διανεμηθεί εισηγήσεις για τα υπό συζήτηση θέματα της συνεδρίασης και τους δημάρχους-πλην της Φαρκαδόνας- να… αγνοούνται, ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση περιέγραψε στην εισήγησή του «υλοποίηση κατευθυνόμενης μελέτης με εντολή από τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα υδάτων προκειμένου να μην εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς νερού στη Θεσσαλία από τον Αχελώο», ενώ σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα.

“Οφείλουν να ακούσουν με ψυχραιμία τις φωνές της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών φορέων, εγκαταλείποντας μία εμμονική συμπεριφορά που οδηγεί νομοτελειακά το Θεσσαλικό κάμπο σε ερήμωση”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ