ΟΓΚΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Παρά τα χρόνια τους βρήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας δηλώνοντας αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική περικοπής των συντάξεων, δηλώνοντας «θύματα ενός αιματοβαμμένου πλεονάσματος», αλλά και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Σε μια ογκωδέστατη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως «θα τους βρει μπροστά τους».

«Θα ξαναβγούν στο μεϊντάνι να ζητήσουν ψήφο αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Π. Σοφού, ο οποίος στην κεντρική του ομιλία κάλεσε σε συσπείρωση στα σωματεία και αγώνα προκειμένου να μπει φραγμός στην κυβερνητική πολιτική που εξοντώνει την τρίτη ηλικία.

Ακόμη και με κατασχετήρια στα χέρια για ελάχιστες οφειλές εμφανίστηκαν συνταξιούχοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ