ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου στη σύσκεψη που διοργάνωσαν την Παρασκευή στον Τυρνάβου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα και Δαμασίου και στην οποία έγινε ανοιχτή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Στη συγκέντρωση της οποίας το συντονισμό είχε το μέλος του Α.Σ. Τυρνάβου Γιάννης Δαμασιώτης εισηγήσεις ανέπτυξαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Δαμασίου Γιάννης Γκανάς και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ Ρ. Μαρούδας.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν και αποφάσισαν τα εξής:

  • Εναντίωση στο νέο νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τα νωπά προϊόντα, το οποίο δε καλύπτει τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς δεν εξασφαλίζει κατώτερες τιμές στα προϊόντα μας ούτε και την άμεση πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων και δε διασφαλίζει πουθενά σε περίπτωση χρεωκοπίας των εμπόρων.
  • Ενταξη όλων των αγροτών που απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα νέων αγροτών
  • Μαζική κάθοδο των αγροτών τις επαρχίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στη Λάρισα τη Τετάρτη 11 Οκτώβρη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού για το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

(Ώρα προ συγκέντρωσης τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων 15:40 έναντι πάρκου Τούμπας Τυρνάβου)

“Ολοι στο δρόμο του αγώνα ώστε να στείλουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η “ανάπτυξή τους” δεν χωράει στις ανάγκες μας και θα μας βρίσκει απέναντί της”, τονίζουν οι διοργανωτές της σύσκεψης.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com