ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 7ο ΚΑΙ 10ο ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και στην παιδεία δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Μετά  την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας με την οποία καταργεί 8 τμήματα στα ΕΠΑΛ του νομού μας, τώρα προχωρά σε συμπτύξεις – καταργήσεις τμημάτων και σε Γυμνάσια – Λύκεια.

Έτσι τις τελευταίες μέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (ΔΙΔΕ) απαιτεί σε μια σειρά σχολεία (Γυμνάσιο Αμπελώνα, 7ο Γυμνάσιο Λάρισας,10Ο ΓΕΛ Λάρισας) να γίνουν συμπτύξεις τμημάτων από τέσσερα  σε τρία   27αρια τμήματα!

Και αυτό επειδή ο αριθμός των μαθητών στο γυμνάσιο Αμπελώνα από 82 έγιναν 81 και στο 7ο γυμνάσιο από 82 έγιναν 80 (ανάμεσά τους αρκετά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες) . Ανάλογα είναι τα παραδείγματα και σε άλλα σχολεία.

Είναι φανερό ότι η ΔΙΔΕ Λάρισας υλοποιεί στο ακέραιο την κυβερνητική πολιτική για συμπτύξεις τμημάτων, για εξοικονόμηση πόρων, εις βάρος της μαθησιακής διαδικασίας, του δικαιώματος των μαθητών στη μόρφωση, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (εξαφανίζοντας κενά και “εξοικονομώντας” καθηγητές).

Είναι απαράδεκτο, την ώρα που οι γονείς των μαθητών μας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουμε εκατομμύρια σε φόρους, οι μαθητές μας να στοιβάζονται σε 27αρια τμήματα και οι εκπαιδευτικοί να καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε όλο και πιο δύσκολες συνθήκες!

Λέμε κατηγορηματικά όχι στις συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, που οδηγούν σε πολυπληθή τμήματα, άρα στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης.

Καμία κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη στελέχωση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή. Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας

Καλούμε τους συναδέλφους, από κοινού με γονείς κι μαθητές, να μην επιτρέψουμε τις συμπτύξεις – καταργήσεις των τμημάτων, να απαιτήσουμε να εγκριθούν όλα τα τμήματα στα ΕΠΑΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ