ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ.ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επαφή του Στ. Ροντούλη με τον προϊστάμενο α/βαθμιας εκπαίδευσης Σ. Βούλγαρη για τη διδασκαλία του μαθήματος στο σχολείο

Με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,κ. Σωτήριο Βούλγαρη, είχε επαφή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” Δράση Πολιτών”, σχετικά με το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Γερμανικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ροντούλης μετέφερε στον κ. Βούλγαρη τα παράπονα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου, διότι δεν διδάσκεται το μάθημα των Γερμανικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μολονότι αρκετά παιδιά το έχουν επιλέξει και το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να στείλει τους εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας.
Από την πλευρά του, ο κ. Βούλγαρης είπε πως ήδη έχει ζητήσει επτά εκπαιδευτικούς της γερμανικής γλώσσας και ευελπιστεί το αίτημά του να ικανοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός. Συνέστησε, λοιπόν, μια μικρή υπομονή στους γονείς και στους μαθητές, καθότι, όπως υποστήριξε, το Υπουργείο συνήθως αργεί, αλλά τελικά ικανοποιεί τέτοιου είδους αιτήματα.
Από τη δική του πλευρά, ο κ. Ροντούλης, μετά την επικοινωνία με τον κ. Βούλγαρη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:” Το 1ο Δημοτικό είναι ένα εξαιρετικό Σχολείο με ευσυνείδητους παιδαγωγούς.Είναι κρίμα που σε ένα τέτοιο Σχολείο δεν διδάσκεται ακόμα το μάθημα της γερμανικής γλώσσας.Όμως, ο κ. Βούλγαρης με διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για να επιλυθεί το πρόβλημα επ’ ωφελεία των μαθητών, που άλλωστε έχουν δικαίωμα επιλογής στη εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας.Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στον κ.Βούλγαρη, γιατί εκτός από εξαιρετικός εκπαιδευτικός τυγχάνει να είναι και ο ίδιος γερμανομαθής, άρα έχει και ο ίδιος μια επιπρόσθετη ευαισθησία για το συγκεκριμένο μάθημα.Πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ