ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε αστυνομικό κλοιό από τις 16.30 το απόγευμα ολόκληρη η συνοικία Αβέρωφ

Με μαχητικές διαδηλώσεις και πορείες κόμματα, συνδικάτα και φορείς υποδέχτηκαν την Τετάρτη στη Λάρισα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έφτασε στην πόλη με αφορμή το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το βράδυ.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε μια ογκώδη και γεμάτη παλμό συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αβέρωφ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων και αγροτών που έφτασαν στη Λάρισα με 40 περίπου τρακτέρ ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές καταγγέλλοντας την «αστυνομοκρατία» που επικρατούσε περιέγραψε με μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική και τη «φιέστα» που στήθηκε, ενώ τόνισε πως «όσες ταυτότητες φύλου και αν αλλάξει η κυβέρνηση πάντα θα είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου και μάλιστα η καλύτερη για τη βρώμικη δουλειά».

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το σημείο του μπλόκου της αστυνομίας υπό τα εκκωφαντικά κορναρίσματα των τρακτέρ, για να ακολουθήσει πορεία η οποία κατέληξε αργά το βράδυ στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΛΟΚ

Μια ανάσα από τις αστυνομικές κλούβες στήθηκε το μπλόκ διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

ενώ δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν ακόμη συλλογικότητες, μέλη της κίνησης «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό», μέλη του συλλόγου ΑΞΙΑ που διαμαρτυρήθηκαν για τις συντάξεις χηρείας, η ΛΑΕ κλπ, με τις συγκεντρώσεις να ολοκληρώνονται γύρω στις  20.00 το βράδυ χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΒΕΡΩΦ

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ολόκληρη η συνοικία βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό, με την κίνηση από την πλατεία Αβέρωφ και μέχρι το ξενοδοχείο όπου διεξάγονταν το συνέδριο να έχει διακοπεί από τις 16.00 περίπου το απόγευμα, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ από θεσσαλικές πόλεις αλλά και τη Θεσσαλονίκη είχαν στήσει μπλόκα και σε παράπλευρους δρόμους.

Ίδια κατάσταση και στον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, με ανιχνευτικά μηχανήματα και στις δύο εισόδους του ξενοδοχείου, ενώ για τον έλεγχο των χώρων εντός και εκτός ξενοδοχείου επιστρατεύτηκε μέχρι και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ