ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΠΡΟΝΗΠΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ Κ.Ξ.Γ. ΑΛ. ΚΟΛΙΤΣΑ

Θα γίνει παρουσίασή του την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις των κέντρων

Το πρότυπο δίγλωσσο προνηπιακό πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών που πρόκειται να υλοποιήσουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αλ. Κολίτσα στον Τύρναβο θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη στις 7:30 μ.μ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Κέντρων (Κιλελέρ 1 &πάροδος οδού 6).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το δίγλωσσο προνηπιακό πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά να γίνουν δίγλωσσα φυσικά, μέσα από το παιχνίδι σε νεαρή ηλικία. Συνιστά την καθημερινή επαφή με τη γλώσσα στο σπίτι μέσω πλατφόρμας αλλά και σε εκπαιδευτικό χώρο από την ηλικία των 3. Εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, με μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα έρχεται πρώτη φορά να εφαρμοστεί στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αλεξάνδρα Κολίτσα.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του είναι να δώσει σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στη διγλωσσία ώστε να μπορούν να γίνουν ανεξάρτητοι, δίγλωσσοι μαθητές μέχρι την ηλικία των 7 ετών.

Ο εγκέφαλος του παιδιού έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει εύκολα πολλές γλώσσες μόνο από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των επτά ετών. Μετά από αυτό, το  «παράθυρο» της γλώσσας στον εγκέφαλο κλείνει, έτσι οι γλώσσες μαθαίνονται με βάση τη λογική επεξεργασία και δεν απορροφώνται φυσικά. Η ηλικία επτά είναι η αρχή του τέλους για τη φυσική εκμάθηση της γλώσσας, γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκινούν νωρίτερα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ

Με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, ο ρόλος των γονέων είναι να μοιράζονται, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν. Πολλοί γονείς μαθαίνουν με τα παιδιά τους μέσω της προσέγγισης του προγράμματος «Μάθε να μάθω».

ΥΛΗ

Οι μαθητές στο Πρόγραμμα θα γνωρίσουν τα βασικά των αγγλικών ήχων, δομών, λεξιλογίου της ηλικίας τους και βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας πριν πάνε στο σχολείο. Οι μαθητές που ακολουθούν το πρόγραμμα θα μάθουν γρηγορότερα λεξιλόγιο, θα μάθουν να διαβάζουν στα αγγλικά πιο εύκολα και γενικότερα θα έχουν μια φυσική εξέλιξη στην εκμάθηση της γλώσσας. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα νωρίτερα, καθώς γίνονται δίγλωσσοι αναγνώστες και ομιλητές εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια μελέτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ