ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗ Ρ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αγωνία και ερωτηματικά για το μέλλον τους αλλά και την καθυστέρηση έναρξης προγραμμάτων που τους αφορούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, εξέφρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο συνάντησής τους με την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου,

πρώην εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Λάρισα».

Ξεκαθαρίζοντας πως η παρουσία της στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι προκειμένου να έχει μια εποικοδομητική κουβέντα με τους πρώην εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας «και όχι το… τάξιμο με αφορμή την παρουσία της στο συνέδριο» η κ. Αντωνοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αγορά εργασίας επαναλαμβάνοντας πως πλέον υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά μερικής ή ολικής απασχόλησης.

«Θα ήταν παράλογο να πω τι θα γίνει την επόμενη μέρα, δεν το ξέρω», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, η οποία έσπευσε να συμπληρώσει πως «στόχος παραμένει μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης οι άνθρωποι να βρουν δουλειά».

Παίρνοντας το λόγο οι εργαζόμενοι έθεσαν σειρά ζητημάτων που αφορούσαν στην χαρακτηριστική καθυστέρηση έναρξης των προγραμμάτων, αλλά και αιτήματα για καταβολή της πρώτης δόσης του προγράμματος στις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς και τη δημιουργία βάσης δεδομένων στον ΟΑΕΔ μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, τόσο για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών που αναζητούν προσωπικό όσο και για την πιθανή κατάταξη των ίδιων των καταρτισμένων σε νέα προγράμματα.

Αποδίδοντας την καθυστέρηση έναρξης των προγραμμάτων σε καθυστέρηση της ίδιας της διοικητικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε λόγω των αλλαγών που έγιναν στο περιεχόμενό τους η κ. Αντωνοπούλου χαρακτηρίζοντας «απόλυτα λογικό» το αίτημα για καταβολή μέρους των χρημάτων μέσα στις γιορτές, υπογραμμίζοντας πως με την άμεση κατάθεση σχετικού αιτήματος στα αρμόδια όργανα θα υπάρξουν απαντήσεις εντός 2,5 μηνών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ