ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας παρέχει Συμβουλευτική στήριξη και Πληροφόρηση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές/τριες, νέους/ες ως 25 χρονών και γονείς, ενώ υποστηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών  που εφαρμόζουν

τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό  (Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε όλα τα σχολεία, μάθημα Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός-Ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας στην Α τάξη ΕΠΑΛ, προγράμματα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, κάθε είδους δράση σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού σε όλα τα σχολεία).

Στη Συμβουλευτική  υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και ψυχομετρικών εργαλείων (test επαγγελματικού προσανατολισμού).

Στο πλαίσιο της Πληροφόρησης το ΚΕ.ΣΥ.Π. διαθέτει πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και παράλληλα με βιωματικά εργαστήρια αναζήτησης εκπαιδευτικής πληροφορίας ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπληροφόρησης των ενδιαφερομένων μέσα από αξιόπιστες ιστοσελίδες. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μαθητών/τριών οργανώνονται βιωματικά εργαστήρια υποστήριξης κατά τις μεταβάσεις από τη σχολική στην  ακαδημαϊκή/επαγγελματική ζωή.

Στοχεύοντας στη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των μαθητών/τριών ώστε οι εκπαιδευτικές επιλογές και μεταβάσεις να μετατρέπονται σε ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες όπως και τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθούν το ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας στεγάζεται στα γραφεία της  Δ/νσης  Β΄/θμιας Εκπ/σης Λάρισας:

Διεύθυνση            : Καλλιθέας (Τάκη Τσόγκα) 11

Τηλέφωνο/Φαξ    : 2414 400 056

e-mail                   : kesyplar@sch.gr

Υπεύθυνοι             : Βλαχοδήμου Ευπραξία

Μαλέτσικα Μαρία

To ωράριο λειτουργίας είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 08:30 – 18:00
ΤΡΙΤΗ 08:30 – 18:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 – 18:00
ΠΕΜΠΤΗ 08:30 – 14:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:30 – 14:00

 

Σημείωση: Για ατομική ή ομαδική συμβουλευτική ή/και πληροφόρηση συνιστάται τηλεφωνική προσυνεννόηση στο τηλέφωνο 2414400056 τις εργάσιμες ημέρες 12:00 – 14:00.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ