ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το χώρο και τα σπουδαία εκθέματά του η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο τελετής εγκαινίων έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό Μουσείο.

Εντυπωσιασμένη από το μουσείο η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στους δημοσιογράφους προανήγγειλε τη χρηματοδότηση καμπάνιας προκειμένου το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας να γίνει προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ συνδυάζοντας τη λειτουργία του με το Α’ αλλά το Β’ Αρχαίο Θέατρο περιέγραψε έναν «αρχαιολογικό περίπατο στην καρδιά της πόλης».

Μιλώντας για το Α’ Αρχαίο Θέατρο η κ. Κονιόρδου αναφέρθηκε στη βούληση για τη λειτουργία του τονίζοντας πως με τη συνεργασία όλων προωθείται ένα εμβληματικό έργο, που μπορεί να λειτουργήσει στα πρότυπα των δύο θεάτρων της Επιδαύρου.

Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Από την Ανασκαφή στην Παρουσίαση», με εποπτικό υλικό από το έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, ενώ σε δηλώσεις της στάθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαία δουλειά που γίνεται από τους αφανείς εργάτες των ανασκαφών μέχρι να φτάσουν τα εκθέματα στις προθήκες των μουσείων.

«Η έκθεση προβάλλει το έργο αυτών ακριβώς των ανθρώπων που προσφέρουν στο υπουργείο Πολιτισμού», κατέληξε η κ. Κονιόρδου.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού Βόρειας Ελλάδας και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ