ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε λειτουργία τέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη πιλοτική Γωνιάς Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, στην πλατεία της Νεάπολης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και 1ης Μεραρχίας.

Η έναρξη λειτουργίας έγινε σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του αρμόδιου αντιδημάρχου Απ. Σουρλαντή, στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση αφορά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η προώθηση της ανακύκλωσης.

Όπως υπογραμμίστηκε βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης η πρόταση για τη δημιουργία του μεγάλου πράσινου σημείου, το οποίο προτείνεται να γίνει σε δημοτική έκταση στο Κουλούρι, ενώ θα δρομολογηθεί και η δημιουργία τριών ακόμα μικρών πράσινων σημείων στο αστικό ιστό.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι σε βάθος χρόνου, να γίνουν ολοένα και περισσότερες γωνιές ανακύκλωσης στους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Σημειώνεται πως στο χώρο έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι κάδοι για διαλογή κάθε υλικού όπως χάρτινες συσκευασίες, πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, ενώ δίπλα έχει εγκατασταθεί βυθιζόμενο σύστημα τεσσάρων κάδων για οργανικά απορρίμματα, από το πρωί δε μέχρι και το απόγευμα υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων θα βρίσκονται στο σημείο για την ενημέρωση και διευκόλυνση των πολιτών για τη χρήση του συστήματος.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση, για μαθητές σχολείων της πόλης που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με ραδιοτηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ