ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξος για την εκλογική του επιτυχία δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, που το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε τη Λάρισα στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ανάδειξη της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Πρόθεσή μου μόλις εκλεγώ η νέα ηγετική ομάδα να έχει λίγους έμπειρους και πολλούς καινούργιους, αφού θεωρώ πως μόνο με νέους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα παλιά προβλήματα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Στ. Θεοδωράκη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com για το τι θα πράξει σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας και κυρίως εάν ο νέος φορέας δεν ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοντέλο με νέους ανθρώπους έσπευσε να τονίσει πως παραμένει «στρατηγός αλλά και στρατιώτης της Κεντροαριστεράς».

«Κάθε άλλη αντίδραση θα έδειχνε απλώς ενδιαφέρον για την καρέκλα», υπογράμμισε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στη μάχη που πρέπει να δοθεί προκειμένου να μην επιτραπεί το νέο κίνημα να αλωθεί από κομματικούς μηχανισμούς.

«Η μάχη δίνεται όχι μόνο για να κερδίσουμε την εξουσία αλλά και για να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αναλυτικά στην αρχική του δήλωση προς τους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:

«Έχω πειστεί περπατώντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας –σήμερα είμαι στη Λάρισα, χθες στα Τρίκαλα- ότι όλο και περισσότεροι προοδευτικοί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κεντρώοι πολίτες ενδιαφέρονται για το μεγάλο εγχείρημά μας. Ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στις 12 Νοέμβρη για τον αρχηγό της προοδευτικής παράταξης. Γι’ αυτό προσπαθούμε και γι΄αυτό προσπαθώ να επισκέπτομαι κάθε πόλη της χώρας. Προσπαθώ να τους πω ότι οι ίδιοι θα αποφασίσουν για την αλλαγή της πολιτικής ζωής στη χώρα. Η πρώτη απόφαση θα πρέπει να είναι η εκλογή ενός νέου ηγέτη στο χώρο της προοδευτικής παράταξης και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Γιατί για να αλλάξουμε τη χώρα θα πρέπει να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικούς, να πάρουμε μόνο τη χρήσιμη εμπειρία από το παρελθόν και να αφήσουμε τη στάχτη πίσω μας, και να μπούνε και νέα πρόσωπα της δημιουργικής Ελλάδας στο παιχνίδι.

Ο δικός μας αγώνας από την πρώτη στιγμή είναι ότι προσπαθήσαμε, όχι πάντα με επιτυχία, να πείσουμε όλους ότι οι αποφάσεις για το νέο προοδευτικό κόμμα δεν θα πρέπει να είναι αποφάσεις των μηχανισμών. Πρέπει όλοι οι πολίτες να εμπλακούν σε αυτή την ιστορία. Να μπορούν να ψηφίσουν και οι φίλοι μας. Γι΄αυτό όπως ξέρετε απευθύνθηκα από την πρώτη στιγμή σε αυτούς που φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτούς που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τους να σκεφτούν ότι πρέπει και αυτοί να ψηφίσουν για τον ηγέτη της προοδευτικής παράταξης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ένας δεν μπορεί μόνος του. Άρα χρειαζόμαστε να συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μετά χρειαζόμαστε μια εποικοδομητική ενότητα. Να συνεργαστούμε -όχι στη βάση των συμψηφισμών, όχι στη βάση ανταλλαγής καρεκλών- αλλά για να κάνουμε μεγάλη και δυνατή την προοδευτική παράταξη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ