ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ “ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΟΥΛΕΣ” (ΦΩΤΟ)   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μπαράκι του Μύλου η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής της πολυβραβευμένης ποιήτριας Άννας Μετσάνη με τίτλο «Μαγεμένες Ουλές», με τους φίλους της ποίησης και ανθρώπους της τέχνης να δίνουν το παρών.

Παρών στην εκδήλωση και ο εκδότης των Συμπαντικών Διαδρομών Γιώργος Σωτήρχος, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαιότητα της τέχνης τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ενώ η Χρύσα Μαστοροδήμου (παιδαγωγός & ποιήτρια) ξεκίνησε ευχαριστώντας την κ. Μετσάνη για την πρόσκληση λέγοντας πως «μας ενώνει λοιπόν ο κοινός τόπος της ποίησης με την αφορμή του οποίου είμαστε όλοι εδώ απόψε. Αυτό υποδηλώνει, παρά τον παραγκωνισμό της ποίησης από την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου λόγω των πολλαπλών εικόνων και υποχρεώσεων, ότι υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον από ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων για το μαγικό της κόσμο».

Σε αρκετά σημεία τον πεζό της λόγο διαδεχόταν στίχοι από ποιήματα της κ. Μετσάνη, ενώ κλείνοντας ανέφερε «Παρά την πικρία όπως φανερώνεται σε αρκετούς στίχους για την αδυναμία του ανθρώπου να αγωνιστεί για το καλό: «ελαφρύτερο και  από τη στάχτη, είναι το μυαλό σου κόσμε» υπάρχει διάχυτος ο βαθύτερος στόχος της δηλαδή η ελευθερία μέσω της ποίησης αλλά και το μήνυμα πως τα όνειρα αξίζει να γεννιούνται και να παλεύεις για αυτά όπως φανερώνεται «στους εγκλεισμένους του πρέπει:» ναι υπάρχουν κι αυτοί που ενοχλούνται και από τα όνειρα που κάνεις και αν τους αφήσεις να αλωνίζουν δε θα θες ούτε να ζεις, ούτε να πεθάνεις». Τέλος  ελλοχεύει η ελπίδα για κάτι καλύτερο και με αυτό θα κλείσω τη σύντομη αυτή παρουσίαση του έργου της:

Αν η καρδιά είχε το μπόι μας, φαντάσου τι ωραία πράγματα θα κάναμε».

Απαγγελίες – θεατρικές αποδόσεις των ποιημάτων έγιναν από την ηθοποιό Ζωή Μωραΐτη, την ευθύνη της μουσικής επένδυσης είχαν οι Νίκος Ευθυμιάδης (Βιολί) Βασίλης Νάτσιος (ακουστική κιθάρα), ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης η Άννα Αστρουλάκη.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ