ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

​Και σήμερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών Λάρισας σταμάτησαν τους πλειστηριασμούς στο ειρηνοδικείο όπως είχαν προαναγγείλει και συνεχίζουν τον αγώνα τους αλληλέγγυοι σε συμπολίτες που βάλλονται από την κρίση και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ακόμη τα εξής:
“Μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου που γνώρισε ο τόπος. Μεταφορά από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο και τις τράπεζες μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.
Καθώς για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους.
Αλλά ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια η λιτότητα που επιβάλλουν κυβερνήσεις–ΕΕ–ΔΝΤ και η κρίση που έφερε το ευρώ.
Θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας
Με Κινήσεις γειτονιάς, συντονισμούς συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα συντονιζόμαστε αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους.
την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Η “Πρωτοβουλία” της Λάρισας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των Συντονισμών Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα.
Θα συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική κινητοποίηση στα Προπύλαια και την πορεια προς την βουλή αλλά και στην συνέλευση στην Αθήνα στις 4 Νοέμβρη
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com