ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Σε αναμονή η απόφαση για το ΕΑΚ Λάρισας

Έντονος προβληματισμός αναφορικά με την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νομού επικρατεί στις τάξεις σωματείων και φορέων, καθώς μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη στατικότητα των κερκίδων του κλειστού του Αλκαζάρ και την άδεια προσωρινής λειτουργίας που δόθηκε για τις ανάγκες αγώνα της Α2

(αναμένεται απόφαση της Αποκεντρωμένης) νέο θέμα προέκυψε και με το κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς.

Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, που δημοσιεύθηκε από 16/10/2017 στη «Διαύγεια», χορηγείται προσωρινή άδεια λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2017 για τα αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ, λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, αγώνες και προπονήσεις ομάδων, με τον αριθμό των θεατών να ορίζεται στα 200 άτομα.

Σύμφωνα με την απόφαση το κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς, όπως προέκυψε από την περιγραφή ελέγχου αρμόδιας επιτροπής, θα πρέπει άμεσα να τροποποιήσει τις εγκαταστάσεις του, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως στο γήπεδο που φιλοξενούνται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ερμή Αγιάς για το πρωτάθλημα της Α2 δεν υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτα ΑμεΑ, ούτε και επιπλέον τουαλέτες για τους φιλοξενούμενους, όταν η Αποκεντρωμένη ζητά 2 τουλάχιστον ακόμη τουαλέτες και στο ματς με το Μαρούσι γινόταν το αδιαχώρητο!

Σημειώνεται πως η απόφαση έχει κοινοποιηθεί ήδη στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ μένει να δούμε αν θα αποκατασταθεί η εικόνα του γυμναστηρίου μέσα στο διάστημα του ενός περίπου μήνα, όπως ορίστηκε από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υ.Γ. Πάντα σε αναμονή της απόφασης και για το ΕΑΚΛ, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής στις εγκαταστάσεις του θα εφαρμοσθεί και πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση ονομαστικής ηλεκτρονικής κάρτας αλλά και τουρνικέ, προκειμένου να προστατευθεί ο χώρος από ζημιές και να ελέγχεται από ποιους και πότε γίνεται η χρήση του.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αφορούν στο κλειστό, την αίθουσα βαρέων αθλημάτων αλλά και το στάδιο, ενώ δεν αποκλείεται εφαρμογή του προγράμματος και για το κλειστό της Νεάπολης.

Αναμένουμε…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ