ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση λύσεων πάνω σε σημαντικά ζητήματα της πόλης (Αχελώος, Αρχαίο θέατρο, Αβερώφειος, στρατόπεδα, Ογκολογικό, Εμπορευματικό Κέντρο κλπ) μετά την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης

στο πλαίσιο ενημέρωσης του σώματος δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Απ. Καλογιάννης απορρίπτοντας τα περί εξαγγελιών τόνισε πως πρόκειται για διεκδικήσεις για τις οποίες εργάστηκε η πόλη, ενώ αναφέρθηκε και σε μελλοντική αξιοποίηση του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου Λάρισας, το οποίο σχεδιάζεται να διαμορφωθεί σε υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα προκειμένου να παραβρεθεί στη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ για την απελευθέρωση της πόλης ο δήμαρχος Λαρισαίων, αφού ζήτησε την άμεση ενημέρωση του σώματος σε ειδική συνεδρίαση για τον Αχελώο, πρόλαβε να… τα ακούσει κυρίως από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.

«Καλή η πρόθεση αλλά δεν αρκεί, αφού δεν ακούσαμε να υπάρχει “οδικός χάρτης” για την αξιοποίηση και χρηματοδότηση των έργων. Οι προθέσεις του πρωθυπουργού εκφράσθηκαν μέσα από μια καλοστημένη παράσταση», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, με το δήμαρχο Λαρισαίων να αντιδρά τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται την όποια αντιπολιτευτική διάθεση «αλλά μην περιμένετε τεράστιες παρεμβάσεις στην πόλη να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη».

Με τον Κ. Τζανακούλη να στέκεται ιδιαίτερα στη συντήρηση των κτιρίων της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής αλλά και την ανάδειξη της βιβλιοθήκης της «που είναι από τις πιο πλούσιες σε πληροφορίες για τον πρωτογενή τομέα», ακόμη πιο αιχμηρός στην τοποθέτησή του εμφανίστηκε ο Ντ. Διαμάντος, ο οποίος αφού χαρακτήρισε «συμπαθείς αλλά όχι στέρεες» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ζήτησε ακριβές χρονοδιάγραμμα για όλα τα ζητήματα μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Αλλιώς πρόκειται για μια καλοστημένη παράσταση της κυβέρνησης που ήρθε στη Λάρισα να στηρίξει το δήμαρχο που υποστήριξε στις εκλογές», κατέληξε ο Ντ. Διαμάντος, προκαλώντας την αντίδραση του αντιδημάρχου Π. Νταή.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση του προεδρείου, ενώ παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης αναφερόμενος στις εξαγγελίες τόνισε με νόημα πως «δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα», περιγράφοντας εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ