85 ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6:30 μ.μ .στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Παπαποστόλου Δημήτριος στην εισήγησή του τόνισε.

Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη κρίση

Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί. Η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες Οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο.

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις,  αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών).

Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους και τα κενά παραμένουν στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας, 49 κενά στη Γενική Αγωγή και 36 κενά  στην Ειδική Αγωγή για Παράλληλη Στήριξη.

Ειδικότητες Κενά
1. Δάσκαλοι      (ΠΕ 70) 11
2. Νηπιαγωγοί  (ΠΕ 60) 2
3. Αγγλικών     (ΠΕ 06) 2
4. Μουσικής    (ΠΕ 16) 2
5. Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ 32) 10
6. Πληροφορικής (ΠΕ 19) 4
7 Εικαστικών (ΠΕ 08) 18
8. Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής ΠΕ 71:  31   ΠΕ61: 5

Τέλος οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συναδέλφους   για αγωνιστική δράση, θα κατατεθούν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Λάρισας  στην Ολομέλεια των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη  όλων των λειτουργικών κενών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com