ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Φαρσάλων διεκδικώντας τη λειτουργία του τμήματος της Γ Τάξης στην ειδικότητα Τεχνικός Οχημάτων του Τομέα Μηχανολογίας ως ολιγομελούς τμήματος, όπως έγινε και σε άλλα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι το τμήμα αυτό είναι το μοναδικό ολιγομελές τμήμα περιφερειακού ΕΠΑΛ στο νομό Λάρισας το οποίο δεν έχει έγκριση λειτουργίας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Φαρσάλων, επέδωσαν στην ΠΔΕ κ. Ελ. Αναστασοπούλου ψήφισμα  στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμη Κα Περιφερειακή Διευθύντρια

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας απογοήτευση για τη μη έγκριση λειτουργίας του τμήματος Οχημάτων της Γ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Ήμαστε μαθητές ενός περιφερειακού σχολείου και το πιο κοντινό  σε εμάς ΕΠΑΛ απέχει 5Οχλμ (και αρκετά πιο μακριά από τον τόπο κατοικίας μας αφού μένουμε σε χωριά). Αυτό κάνει αδύνατη τη μετακίνηση μας σε άλλο σχολείο και μας στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τα όνειρα μας και να αποκτήσουμε το Πτυχίο της ειδικότητας της επιλογής μας αφού με την κατάργηση του τμήματος Οχημάτων είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την ειδικότητα των Ψυκτικών που λειτουργεί τελικά στο σχολείο μας, το Πτυχίο της οποίας δεν επιθυμούμε.

Θέλουμε να καταλάβετε ότι δεν είμαστε αριθμοί αλλά μέλη της κοινωνίας και μελλοντικοί εργαζόμενοι και φορολογούμενοι πολίτες που έχουμε κάνει συνειδητές επιλογές και θέλουμε να τις υποστηρίξουμε.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την άμεση έγκριση και λειτουργία του υπό κατάργηση τμήματος μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ