ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύσκεψη με στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα των σχολείων της Λάρισας και να διεκδικηθούν οι λύσεις τους συγκαλεί την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 6.00 μμ στο Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44) η Ενωση Γονέων. Στο κάλεσμα της ένωσης αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητοί γονείς

Σα να μην φτάνει που το Σεπτέμβρη πληρώσαμε ένα σωρό λεφτά για φόρους, ΕΝΦΙΑ, κτλ, τώρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός πρέπει επιπλέον να φροντίσει για τα εντελώς απαραίτητα για το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες τέχνης και αθλητισμού.

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων η εικόνα είναι απελπιστική :

η «παγίωση» για 25αρια τμήματα στα Δημοτικά σχολεία και 27αρια στα Γυμνάσια και Λύκεια έχει οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολλών τμημάτων και σε υποβάθμιση πολλών σχολείων.

οι καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία γονείς και μαθητές,

κανονικότητα είναι πλέον οι «περιπλανώμενοι» καθηγητές από σχολείο σε σχολείο χωρίς την αναγκαία παιδαγωγική σταθερότητα της σχέσης με τους μαθητές. Η 2η και 3η ανάθεση νομιμοποιείται και διευρύνεται.

υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης την έχουν πλημμελώς ή και καθόλου ή οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν,

τα ξενόγλωσσα βιβλία στο λύκειο τα πληρώνουν ακόμη οι γονείς. Στα περισσότερα τμήματα των ΕΠΑΛ δεν έχουν δοθεί βιβλία

η υποχρηματοδότηση  αποτελεί καθημερινό εμπόδιο στην στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων και ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό…

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης,  οργανώνει σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων , αλλά και κάθε γονέα, την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 6.00 μμ στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) για την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων ανά σχολείο ,για να οργανωθούν από κοινού δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ