ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας  του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Λάμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία στο ΕΚΑΒ Λάρισας και είχε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας που εδρεύει στις εγκαταστάσεις της Λάρισας. 

Ο βουλευτής στην κουβέντα  με τους εργαζόμενους τόνισε ότι το ζήτημα και του ΕΚΑΒ είναι πολιτικό, έχει σχέση με την  πολιτική  που ακολουθεί  και στον τομέα αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Έτσι  μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να προχωρήσει η 3η αξιολόγηση για  να  ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, αναιρούνται και θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού, όπως  της  Υγείας.

Χαρακτήρισε ακόμη απαράδεκτο να στηρίζεται η βελτίωση της  λειτουργίας  σε «δωρεές» από τον Νιάρχο, και τον κάθε εφοπλιστή, η επιχειρηματία, απ’ όλους αυτούς  δηλαδή που  από την υπεραξία και την εκμετάλλευση  των εργαζομένων και την στήριξη των κυβερνήσεων, πετάνε  μερικά ψιχουλάκια  για να βγάζουν  «λάδι» το σύστημα τους.                                                                    

Στη συνάντηση με το .Δ.Σ. του Σωματείου   συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα και οι σοβαρές  ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Ανάμεσα στα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τον πρόεδρο και τα  μελή του Δ.Σ. του σωματείου  είναι: οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, (τεχνικών, διοικητικών, πληρώματα ασθενοφόρων- διασωστών), η επείγουσα  ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων που όπως  επισήμαναν  έχουν «τερματίσει» ως οχήματα (έχουν φτάσει στο ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα ), η αύξηση του ετήσιου ορίου των εκτός έδρας (φύλλα πορείας)  από 60 σε 120 κατ’  έτος, η καταβολή δεδουλευμένων δυο τουλάχιστον χρόνων  σε όλους τους εργαζόμενους  (εκτός έδρας 2016-2017), η στελέχωση νέων Βάσεων με το απαραίτητο προσωπικό των (Κ.Υ. Φαρσάλων, Κ.Υ. Παλαμά, Κ.Υ. Τυρνάβου και Κ.Υ. Μουζακίου), ένταξη της ειδικότητας διασωστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κανονισμός μεταθέσεων , υγιεινή και ασφάλεια και καθαριότητα κτιρίου ΕΚΑΒ Λάρισας & Τομέων.

Η αντιπροσωπεία και ο βουλευτής επισήμαναν τις σοβαρές εύθηνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που υλοποιώντας την πολιτική Ε.Ε. βιομηχάνων κάθε χρόνο αυξάνουν τις περικοπές στην υγεία, η κατάσταση που επικρατεί  και στο χώρο του ΕΚΑΒ  δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εκεί. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική  υπηρέτησης του κεφαλαίου που υλοποιεί με ευλάβεια, τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, αλλά και όποιες έρθουν στο μέλλον, δεν χωράει κανένας συμβιβασμός ανοχή και αναμονή. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να αντιτάξουν το δικό τους σχέδιο αντεπίθεσης με οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, ενάντια σε νέα και παλιά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.

Η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε ότι ως κόμμα θα  καταθέσει άμεσα  επερώτηση  στη Βουλή για τα οξυμένα  προβλήματα απαιτώντας λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ