ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε ο πρωτοποριακός αγώνας σκυταλοδρομιών Βίκος Street Relays στην κεντρική πλατεία της Λάρισας που διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη φορά ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλγος Ερμής 1877 υπό την αιγίδου του δήμου Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας

με στόχο την ενίσχυση των τοπικών σχολείων με πλούσιο αθλητικό εξοπλισμό.

Ο στόχος επιτεύχθει. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από πέρσι με τη συνδρομή του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λάρισας και του μεγαλύτερου συλλόγου, του Πελασγού. Φέτος σημειώθηκαν και εξαιρετικές επιδόσεις στα 4Χ2.500μ,, με την… τριάδα των Κώστα Ιατρόπουλου (έτρεξε 1ος και 3ος), Νίκου Αναγνώστου και Εμμανουήλ Πουρίκα να κερδίζει την κατηγορία των ανδρών με το πολύ καλό 30:39 ενώ πολύ καλή ήταν και η επίδοση των 15χρονων Κώστα και Απόστολου Γρηγορίου, Θωμά Παπαγιάννη και Απόστολου Ζήντρου που ήταν δεύτεροι με 33:28.
Στις γυναίκες είχαμε… εμφύλιο του Πελεσγού Λάρισας. Χριστιάνα Μιχαλούδη, Σταυρούλα Ζιώγα, Ράνια Μακαντάση και Άννα Χαρατσίδη τερμάτισαν πρώτες με 43:42 και τις ακολούθησαν οι συναθλήτριες τους στον Πελασγό, Αθανασία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Ζαρδάλη, Μαρία Ζιάρα και Δέσποινα Ζιώγα με 43:44.
Καλή επίδοση και στα 2Χ5.000μ. των ανδρών με τους Κώστα Παγουνόπουλο και Θανάση Σκορδά να κερδίζουν με 32:50, ενώ το δίδυμο Γεωργία Γεροπούλου – Ελένη Τσιμπόλη ήταν οι πρώτες γυναίκες με 49:18. Στο ατομικό 10αρι, νικητής ήταν ο Αλέξης Παπαλεξίου τρέχοντας τη διαδρομή σε 34:52 με τη Βασιλική Μπάτσικα να είναι η πρώτη γυναίκα με 46:34.

Την παράσταση όμως στο αγωνιστικό κομμάτι έκλεψαν τα Kids Athletics. Εκατοντάδες μικροί αθλητές και αθλήτριες μεταξύ 4 και 12 ετών, κυρίως από τον Πελασγό Λάρισας γέμισαν την κεντρική πλατεία της Λάρισας και συμμετείχαν στις σκυταλοδρομίες κερδίζοντας το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών. 

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λαρισαίων, για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος βρέθηκε από νωρίς στην κεντρική πλατεία βοηθώντας στην προετοιμασία και ήταν από τους τελευταίους που αποχώρησαν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμής 1877 για την εξαιρετική διοργάνωση του φετινού αγώνα που ήταν ακόμα μεγαλύτερος από τον περσινό.

Εμείς σαν δήμος σε συνεργασία και με την περιφέρεια στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής και παράλληλα έχουν κοινωνικό πρόσωπο πραγματοποιώντας φιλανθρωπικό έργο. Υποσχόμαστε ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και προσωπικά θα είμαι έτοιμος να συμμετάσχω και εγώ στο αγωνιστικό κομμάτι».

Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λάρισας, μετά τη διοργάνωση του καλύτερου πανελλήνιου πρωταθλήματος μάστερς πριν από μερικούς μήνες στη Λάρισα, συμμετείχε ενεργά στα Βίκος Street Relays. Ένας από τους εκπροσώπους του ΣΥΒΑΣ, ο Χρήστος Ψαρογιώργος αναφέρθηκε στα οφέλη ενός τέτοιου μη κερδοσκοπικού αγώνα (ο μοναδικός στην Ελλάδα) τον οποίο τα μέλη του συλλόγου στήριξαν ηθικά αλλά και αγωνιστικά βάζοντας τα… γυαλιά στους νεότερους αθλητές.

«Σε τέτοιου είδους ενέργειες που συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ο ΣΥΒΑΣ θα είναι πάντα δίπλα και θα τις στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμής 1877 και όλους τους φορείς που βοήθησαν να γεμίσει σήμερα η πλατεία από χαρούμενα πρόσωπα. Το στοίχημα για του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Για άλλη μία φορά ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays, τα βραβευμένα νερά Βίκος στήριξαν τον αγώνα και με τη φυσική τους παρουσία οργανώνοντας τις Βίκος running teams. Ο υπεύθυνος των MME και επικοινωνίας, Αντώνης Χατζηγεωργίου τόνισε την ταύτιση που έχει πλέον μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες με το δρομικό κίνημα. «Είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λάρισα και στηρίζουμε μια σειρά αγώνων που την πιστέψαμε από την αρχή. Καθε αγώνας είναι και καλύτερος και πλέον το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλουμε και εμείς στο φιλανθρωπικό σκοπό που έχουν τα Relays»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ