ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Με την ευκαιρία της  ¨Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς¨ που ήταν στις 16 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας (τιμωρημένων και μη) διοργάνωσε εκδήλωση  στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την Κυριακή 22/10.

Η εκδήλωση έγινε σε υπαίθριο χώρο, στον οποίο γινόταν ενημέρωση – εκπαίδευση, επιδείξεις και πρακτική εξάσκηση ΚΑΡΠΑ σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ERC που παραχωρήθηκαν στους Εθελοντές από Εθελοντικό φορέα της πόλης.

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας, “Βίκος Street Relays, Λάρισα 2017” που γινόταν σήμερα και είχε τερματισμό στην Κεντρική πλατεία βοήθησε ώστε να ενημερωθούν πολλά νέα παιδιά που βρισκόταν εκεί. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χρειάσθηκε και η επέμβαση σε τρία περιστατικά μικροτραυματισμών, στα οποία οι Εθελοντές πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες μια και διέθεταν εξοπλισμένο φαρμακείο και φορητό απινιδωτή.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Εθελοντών Πόλα Κουρέτσιου μετά το τέλος της εκδήλωσης είπε: «Το γεγονός ότι συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα μας ενάντια στο όσα συμβαίνουν στον Ε.Ε.Σ. δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε τόσα χρόνια και τις υπηρεσίες μας στον συνάνθρωπο μας. Είμαστε πάνω απ’ όλα Εθελοντές και τέτοιοι θα παραμείνουμε. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο την αριθμητική υπεροχή μας όσο και το υψηλό επίπεδο γνώσεων μας δεν θα τα στερηθεί γιατί θα είμαστε πάντα παρόντες για καλύψουμε κενά που άλλοι δεν μπορούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ