ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚ

Δείτε τί αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως στο Δ.Σ. της  Τρίτης 17/10 καταθέσαμε πρόταση για διοργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ με θέμα την ΤΕΕ, ώστε να συζητήσουμε για τα προβλήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν σε αυτά, καθώς επίσης το πώς θέλουμε την επαγγελματική εκπαίδευση σε επίπεδο νομού Λάρισας.

Επειδή θεωρούμε πως οι υπηρετούντες την ΤΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα, προτείναμε η ημερίδα να γίνει το Σάββατο 21/10. Όταν έκριναν κάποιοι πως είναι νωρίς, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/11.

Ωστόσο η πρότασή μας στο τέλος απορρίφθηκε, αφού δεν την ψήφισαν οι παρατάξεις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΕΚ – ΑΣΕ.

Η πρότασή μας αυτή έγινε, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λυθούν προβλήματα, ώστε τη νέα χρονιά να μην υπάρχει η αγωνία της ανασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για άλλη μια φορά όμως οι παρατάξεις  προέταξαν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα. Για άλλη μια φορά επικράτησε η αντίληψη πως συμφέρει τα προβλήματα να υπάρχουν.

Εμείς βεβαίως θα προσπαθούμε συνεχώς, ώστε μέσα από διάλογο με τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουμε στο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να αρθούν στρεβλώσεις και παθογένειες στην επαγγελματική εκπαίδευση. Και διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους πως δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στην απαξίωση της ΤΕΕ με ανακοινώσεις που μιλάνε για διάλυσή της  και τελικά δημιουργούν αρνητική εικόνα σε γονείς και μαθητές.

Αποκρούσαμε και θα αποκρούουμε πρακτικές μηδενισμού, γιατί μας ενδιαφέρει η οικοδόμηση της αντιπρότασης, έτσι, όπως ο κλάδος τη θέτει.

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ