ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου με το Προεδρείο του Σωματείου Εκδοροσφαγέων της ΔΕΣΠΤΑ

Το Προεδρείο του Σωματείου Εκδοροσφαγέων της ΔΕΣΠΤΑ δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Μεϊντής, το μέλος Ιωάννης Μπότης, ο γραμματέας Ιωάννης Ντόμπρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΣΠΤΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ντάμτσιος. Παρευρέθηκε επίσης ο κ. Μπότης Απόστολος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΕΚ.

Το θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η πορεία των Σφαγείων τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Σαρχώσης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για μια συνολική και βιώσιμη λύση στη λειτουργία της ΔΕΣΠΤΑ, από κοινού με το Δήμο Λαρισαίων, που επίσης είναι μέτοχος της Επιχείρησης. Επίσης σημειώθηκε από το Δήμαρχο ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε και φαίνονται ήδη τα αποτελέσματα επιστροφής της Επιχείρησης σε μία κανονική διαχειριστική αντίληψη.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί κρυψίνοιας και αδιαφανούς διαχείρισης των οικονομικών ζητημάτων της ΔΕΣΠΤΑ, ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα όποια δεδομένα αφορούν τα οικονομικά στοιχεία εξετέθησαν με κάθε λεπτομέρεια στο δημόσιο απολογισμό του Δημάρχου που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, όπου ο καθένας θα μπορούσε να δει πώς κινείται η επιχείρηση.

Από τους εργαζομένους εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη χρονική συγκυρία που επιχειρείται μία εκ νέου υπονόμευση της ΔΕΣΠΤΑ τώρα που αρχίζει η περίοδος αυξημένης κίνησης στη λειτουργία της.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέφερε επίσης πως αυτόν τον καιρό έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας των Σφαγείων και έχουν γίνει μετατάξεις εργαζομένων στο Δήμο Τυρνάβου και θα συνεχιστούν με σκοπό την ελάφρυνση του εργασιακού κόστους χωρίς απολύσεις.

Από τη συζήτηση προέκυψε τέλος η ανάγκη στήριξης της ΔΕΣΠΤΑ από όλους, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική βιώσιμη επιχείρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ