Η ΒΡΟΧΗ ΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΤΙ ΠΟΡΕΙΑΣ

Σε δυναμική συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μετέτρεψαν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι την προγραμματισμένη για την Τετάρτη πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας της βροχόπτωσης.

Αποφασισμένοι να βροντοφωνάξουν «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων» δήλωσαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ σε ομιλία του ο γραμματέας του ΕΚΛ Π. Λιόλιος άσκησε δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση τονίζοντας πως επιχειρεί να οργανώσει χτύπημα στους εργατικούς αγώνες και στο απεργιακό δικαίωμα.

«Ετοιμάζονται να βάλουν τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο αλλά δεν θα τους περάσει», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Π. Λιόλιου.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης «σε περίπτωση που τολμήσουν να φέρουν στη Βουλή «απεργοκτόνο» νόμο το ΕΚΛ θα διοργανώσει νέα συγκέντρωση», ενώ παράλληλα αποφασίστηκε 24ωρη πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο νόμο για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ